Pro bubeníka Šimona byla zpráva o smrti jeho ženy zdrcující. Od toho okamžiku ho podporují přátelé i fanoušci po celé republice. Právě s nimi se podělil o poslední přání zesnulé ženy Denisy.

Pro ty, kteří Denču znali, milovali a chcete se s ní rozloučit v den pohřbu. Měla přání, které bych chtěl splnit. Když přišla řeč o pohřbu, říkala: „Chtěla bych veselý pohřeb, plný barev a hudby.“ Nebojte se tedy obléknout tak, abyste se cítili dobře, jako byste ji chtěli navštívit, ale ciťte se v tom svobodně,“ napsal Šimon Bílý.

Zároveň zavzpomínal, jaká jeho žena vlastně byla. „Co mě v posledních dnech drží nad vodou, jsou verše, které si podtrhávala ve své Bibli. Jsou přesně takové, jaké bylo i její srdce, plné lásky, víry a naděje,“ svěřil se s tím, že je bude veřejně sdílet, a také poděkoval za podporu.

Zrušené koncerty

Po smrti Denisy Bílé kapela ihned zrušila veškeré naplánované koncerty s ohledem na zhrouceného Šimona. Ten by ale přece jen chtěl odehrát koncert tour 31. 10. 2017 v pražské Lucerně. Právě tam se Denisa velmi těšila, a proto by jí ho Šimon chtěl věnovat. Na pódiu pak také pokřtí album Konnichiwa.

Zbytek koncertů ale kapela odsune na jaro 2018. „Termíny zveřejníme hned, jakmile je dojednáme. Bude-li to možné, vstupenky zůstanou v platnosti a bude možné je uplatnit v náhradním termínu. Oficiální vydání alba taktéž přesouváme, a to na 20. 10. 2017. V závislosti na stavu Šimona se pokusíme dostát většině slíbených závazků, a tím nejbližším je vystoupení pro Světlušku 21. 10. 2017, kde bychom měli zahrát jednu píseň. Věříme, že to bude lepší a lepší a že čas zahojí rány, které osud Šimonovi a nejbližším přinesl,“ oznámila kapela na svých oficiálních stránkách s tím, že pro následující měsíc přerušují veškerou svou činnost.

Fotogalerie
10 fotografií