„Modlete se za moji ženu, srazilo ji auto,“ napsal v pátek odpoledne na sociální síť bubeník kapely Šimon. Modlitby však vyslyšeny nebyly... Jeho 26letá manželka Denisa zraněním podlehla.

Nehoda se stala na přechodu pro chodce v pátek po poledni ve Frýdku-Místku. V pravém jízdním pruhu zastavil autobus, který dal ženě na přechodu přednost, v levém pruhu ji srazil třicetiletý řidič automobilu Škoda Superb. Okolnosti a příčiny nehody policie zjišťuje. Dechová zkouška ukázala, že řidič škody před jízdou nepil alkohol.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že chodkyně byla po srážce v bezvědomí a selhaly jí základní životní funkce. „Záchranáři po svém příjezdu ihned navázali na již započatou základní resuscitaci – postižené zajistili dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci, zahájili podávání léků a také pokračovali v nepřímé srdeční masáži. Po přibližně deseti minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh a připravili pacientku k leteckému transportu do nemocnice,“ popsal Humpl.

Vrtulník odstartoval do ostravské fakultní nemocnice. Na palubě však ženě opět přestalo bít srdce a záchranáři museli znovu zahájit srdeční masáž. Přes veškerou jejich snahu pacientka na následky zranění zemřela.

Kolik se do srdce vejde lásky, tolik se do něj vejde i bolesti

Šimon s Denisou byli svoji už přes šest let, jak informoval server Expres.cz. Denisa byla členkou ostravské Janáčkovy filharmonie.

„Kolik se do srdce vejde lásky, tolik se do něj vejde i bolesti a rány se nehojí tak, jak my chceme, ale jak samy potřebují! Vydrž to nejtěžší období v tvém životě! Je mi to líto,“ napsala v jednom z dojemných vzkazů, které zaplavily facebookovou stránku kapely, jedna z fanynek. „Byla to úžasná žena! Nádherná tělem i duší. Je mi to strašně líto,“ zavzpomínala na Denisu další.

Kapela okamžitě oznámila, že ruší veškerá vystoupení. „Omlouváme se všem fanouškům, ale kvůli tragické události mezi našimi nejbližšími rušíme nejbližší koncerty. Členové kapely jsou v pořádku,“ uvedli v prohlášení.

Fotogalerie
3 fotografie