Páteční koncert měl být jedním z řady, na nichž zpěvačka slaví letošní jubileum. Uzavření smlouvy mezi jejím managementem (agentura MM Praha) a pořadatelem Radimem Masným (firma RM Chance CZ) proběhlo letos 19. února.

„V Opavě a okolí jsme vyvěsili čtrnáct billboardů a desítky plakátů. Reklamní kampaň běžela i na rádiích a sociálních sítích. Bohužel nás překvapil nízký zájem fanoušků. Proto jsme kontaktovali agenturu zastupující paní Vondráčkovou a chtěli vyjednat jiné podmínky a menší sál. S panem Michalem se nebylo možno jakkoliv domluvit,“ tvrdí Masný.

Helenin manžel a manažer Martin Michal (58) věc líčí odlišně. „Organizátor sjednanou cenu za koncert neuhradil a v telefonickém hovoru přiznal, že neudělal dostatečnou reklamu a sám si zvolil nevhodný termín,“ zní jeho obrana. „Jsem kdykoliv připraven jednat v případě problémů pořadatele, ale zde docházelo jen k výhrůžkám, neplnění smlouvy a hulvátskému chování,“ stěžuje si.

Masný měl podle smlouvy, kterou má Blesk k dispozici, nejpozději deset dnů před koncertem zaplatit plnou cenu za umělecký výkon. To ale neudělal, proto od ní agentura zastupující Vondráčkovou odstoupila. Vzápětí se na billboardech a internetových předprodejích vstupenek zjevil onen nápis: Koncert zrušen pro nezájem!

Fotogalerie: Velkolepé 70. narozeniny Heleny Vondráčkové
23 fotografií

„Byli jsme nuceni od smlouvy odstoupit a v současné době jsme se obrátili na soud a policii pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizích práv. Paní Vondráčková se k žalobě připojila s nárokem na náhradu škody, která jí vznikla lživou reklamní kampaní,“ dodal Michal.

„V případě potřeby jsme připraveni jít s agenturou paní Vondráčkové i do případného sporu, i když si zpěvačky – na rozdíl od jejího managementu – nadále považujeme,“ reagoval podnikatel Masný, který prodal na opavský koncert zpěvačky okolo 388 vstupenek. Nejlevnější stála 400 korun, nejdražší 1500.

Koncert chtěl dle svého tvrzení uskutečnit i za cenu ztráty. „Volné lístky bych rozdal dětem z okolních dětských domovů a základních škol,“ dodal Masný. Zastupující agentura zpěvačky se nechtěla k počtu prodaných lístků vyjadřovat.

VIDEO: Helena Vondráčková nám prozradila recept na elixír mládí.

Video
Video se připravuje ...

Helena Vondráčková nám prozradila recept na elixír mládí. Adriana Krátká / BPŽ

 

Fotogalerie
58 fotografií