Tu Heleně darovala její kamarádka Jitka Zelenková, se kterou si na koncertu zazpívala. „Nechala jsem ji vyrobit od mého dobrého kamaráda z Ostravy, loutkáře Davida Velčovského. Ptal se mě, jestli má vyrobit Helenu jako tenistku nebo zpěvačku. Řekla jsem tenistku a on ji vyrobil. Helenčin vizážista Zdeněk Fencl byl nadšený, jak je Helenka jako loutka nalíčená,“ řekla Blesku Zelenková.

Olga Matušková si s Vondráčkovou také zazpívala – a zároveň se stala kmotrou její nové desky Diamantová kolekce. Pavel Vítek (54), který na Karlštejně bydlí, byl překvapením koncertu. Od jeho začátku seděl v hledišti, při písni To se nikdo nedoví se pak k Heleně připojil.

Na jeviště přišel s gratulací také zástupce České republiky. Konkrétně státní tajemník ministerstva kultury Zdeněk Novák, který dorazil s kyticí. Na závěr koncertu pak popová legenda dostala velký dort od cukrářky Petry z Mníšku pod Brdy, kterou má dva kilometry od své vily v Řitce – a také květiny od plzeňských fóristů Jany a Lukáše, ke kterým pravidelně jezdí.

VIDEO:  Helena Vondráčková již dříve své jubileum oslavila i velkolepým koncertem. Dokonce se během něj i rozbrečela. Proč?

Video
Video se připravuje ...

Helena Vondráčková oslavila narozeniny: Plakala při písni o přátelství! David Turek, Petr Soukup

Na malý raut pořádaný kastelánem hradu Jaromírem Kubů pak Heleně přišli popřát další hvězdní návštěvníci koncertu – Pavel Zedníček s manželkou, Kristián Kodet s manželkou nebo Felix Slováček.

Video
Video se připravuje ...

Helena Vondráčková 70: Leona Machálková poslala vzkaz! David Turek, Jan Jedlička

„A pak jsme se přesunuli s mým nejbližším týmem na Řitku, kde jsme na zahradě slavili do nedělního rána. Jsem hodně unavená, ale bylo to skvělé. Nakonec jsem si narozeniny s číslovkou, kterou nemám vůbec ráda, moc užila,“ svěřila Blesku Helena.

Rozhovor s Helenou Vondráčkovou o slastech i strastech života si přečtěte v pondělním Blesku

Fotogalerie
57 fotografií