Světoběžnice Houdová na skok zavítala i do vlasti, aby zde nafotila letní speciál. Moc dlouho se tu ale nezdržela a zmizela zase za moře, kde žije v New Yorku se svými třemi ratolestmi, dcerou Deiou a syny Daveedem Jakubem a Darienem. Helena, která vyznává zdravý životní styl, v tomto duchu vychovává i své děti. Nejenže je nenechala očkovat, ale ani je nepřihlásila do školy.

Místo toho jejich vzdělání vzala do svých rukou. „Říká se tomu world schooling a je to v podstatě takové domácí učení, ale bez toho, aniž bychom následovali nějaká určitá pravidla a sledujeme s dětmi i jejich zájmy,“ popisovala v rozhovoru pro Top Star magazín modelka, podle níž je tato metoda pro její rodinu ideální.

„Je to takové organické učení, které je vedené těmi dětmi, ony si říkají, co je zajímá v tu dobu a tím se vlastně zaobíráme,“ líčila s tím, že spolu s dětmi navštěvuje různá místa na světě a zde spolu objevují místní historii, kulturu i zvyky. V dětech to prý podporuje jejich zvědavost a lásku k učení.

Možná i proto, že s potomky tráví tolik času, už další přírůstek do rodiny neplánuje. „Včera jsem viděla nějaká miminka a říkala jsem si, jak já jsem přežila tři děti,“ smála se Houdová. „Stát se může všechno, ale jako já vědomě si myslím, že tři děti je poměrně dost,“ doplnila s tím, že to zatím neřeší a snaží se žít hlavně přítomností.

Dříve se prý zaobírala minulostí a hodně plánovala, ale nedávno svůj pohled zcela přehodnotila. Dopomohl jí k tomu prý rozvod s filmovým producentem Omarem Amanatem (45), který údajně proběhl bez větších dramat. Bývalí manželé tak stále žijí v blízkosti a o péči o děti se dělí. „Ten rozvod pro mě byl v podstatě dar a já jsem zjistila, že já si tvořím svoji realitu a vlastně díky tomu, že jsem vzala zodpovědnost za svůj život, tak jsem si vlastně řekla, jakou roli v tom hraju a ne: ‚Proč se mi to děje? Proč zrovna já?‘“ rozpovídala se pro Top Star magazín.

Právě krach manželství ji donutil dosavadní způsob života přehodnotit a vrátit se ke kořenům. „Já jsem vždycky čistila potůčky, dělala nástěnky o tom, jak se lidi chovají ke zvířatům a že se to dá dělat jinak,“ říká veganka Helena, která se věnuje i zachraňování deštných pralesů a pasovala se do role víly, jejímž posláním na světě je ukázat tuto cestu ostatním.

Její snahu prý paradoxně překazila kariéra v modelingu. „Až po rozchodu se svým mužem, tak formou traumatu se mi to objevilo a bylo mi naprosto jasně řečeno tam seshora, že prostě už nemůžu dělat kompromisy se svojí duší,“ vysvětlovala modelka. „Už je mi jedno, co si ostatní myslí, já už musím následovat sama sebe, co jsem, kvůli čemu jsem sem přišla,“ vzkázala na závěr svým kritikům.

 VIDEO: Modelka Helena Houdová prozradila Blesku, že své děti nenechá očkovat!

Video
Video se připravuje ...

Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat! Blesk TV

Fotogalerie
56 fotografií