Rodačku ze Strakonic vídáme v mnohých rolích na prknech, která znamenají svět. Přesto ona sama dává raději přednost šansonu, kterému se věnuje během svých koncertů. Ve smutně laděných melodiích se Křížková možná snaží vyzpívat i ze smutku, který ji čas od času přepadá kvůli tomu, že se nikdy nestala matkou.

Jak se muzikálová hvězda již před lety svěřila deníku Aha!, mohla za její smutný osud krutá diagnóza. Lékaři u ní totiž v roce 2009 našli rakovinu děložního čípku. Zákeřná nemoc už navíc byla v takovém stadiu, že jedinou možností bylo odebrat Hance dělohu i vaječníky. „Člověk nemůže mít v životě všechno, a tak jsem asi dostala na vybranou a dostala šanci přežít,“ popsala Křížková, která po prodělané rakovině začala přemýšlet jinak.

„Snažím se vyhýbat stresovým situacím, zbytečným konfliktům a hloupým lidem. Ne vždycky se to daří, ale snažím se dělat vše pro to, aby ty náporové stresy nebyly, protože to jsou ve většině případů spouštěči takových vážných onemocnění,“ míní představitelka spisovatelky Rosie v muzikálu Mamma Mia! s tím, že ji dodnes trápí, že nemohla mít děti.

„Stále jsem měla dojem, že beze mě by se zdejší kultura položila. Naprosto scestný dojem, samozřejmě. Snaha nevystoupit z rychlíku, když je tak pěkně rozjetý. A najednou už bylo pozdě,“ svěřila se kdysi webu Proženy.cz a dodala, že odkládání mateřství považuje za svou největší chybu v životě. Dokonce proto nabádá i své kolegyně, aby její omyl neopakovaly a s otěhotněním neotálely.

VIDEO:  Hanka Křížková dlouhodobě bojuje i s váhou. Jaká dieta u ní loni fungovala?

Video
Video se připravuje ...

Hanka Křížková loni zhubla 16 kg, jak to s ní vypadá dnes? Adam Balažovič

Hanka se jednu dobu bála, že navíc přijde i o kariéru, kvůli níž se mateřství vzdala. Po náročných operacích kyčelního kloubu a kyčlí totiž musela dlouho rehabilitovat a nebyla si jistá, zda se ještě vůbec někdy bude moci vrátit na jeviště. Tentokráte se na ni ale štěstí usmálo a ke hraní se vrátila, dokonce i do legendárního muzikálu Dracula, který se hraje od roku 1995. „Předtím jsem jako Nymfa různě pokulhávala a dělala jsem, jako že je to v roli, tak teď už nekulhám,“ přiznala v pořadu Všechno nejlepší na TV Barrandov, jak se jí po zákrocích ulevilo.

Lásku, kterou nemohla dát vlastním potomkům, se tak zpěvačka rozhodla věnovat potřebným dětem v rámci charitativní činnosti. Každoročně tak Hana dělá patronku onkologicky nemocným dětem a jezdí s nimi a s lékařem Pavlem Bočkem k moři. „Je úžasné pozorovat ty dětičky, jak si rády hrají, jsou veselé, smějí se a mají radost z každé maličkosti,“ popisovala pro Aha! Křížková. 

Fotogalerie
37 fotografií