Děti samotářů podle tvůrců nemají být v pravém slova smyslu druhým dílem kultovního snímku z roku 2000, ovšem děj na něj bude volně navazovat. Navíc obě díla spojuje osoba Olgy Dabrowské, která je autorkou scénáře a režisérkou nového filmu. Spolupodílela se totiž i na tvorbě scénáře k původním Samotářům.

V nich se svého debutu dočkal dnes velmi vyhledávaný herec a držitel šesti Českých lvů Ivan Trojan (53). V novém počinu pak má shodou okolností hlavní roli ztvárnit jeho druhý nejstarší syn Josef (16). Nejedná se o jeho první zkušenost s filmem, jelikož poprvé se před kamerou objevil už jako dítě díky traileru na pohádku Anděl Páně, v níž coby anděl Petronel zářil jeho tatínek.

Posléze se Josef zhostil hlavních úloh v několika studentských snímcích a v menších rolích se objevil ve filmu Revival či seriálu Svět pod hlavou. Kromě slavného táty mohl herecké techniky odkoukat ostatně i od dědečka Ladislava Trojana (85) či maminky Kláry Pollertové (45), která si spolu se synem v novém filmu zahraje.

„To, že mám herectví odmalička před očima, je jedině dobře. Měl jsem díky tomu dlouhou dobu na rozhodování, jestli je tohle cesta, kterou bych se chtěl vydat,“ uvedl mladý Trojan pro týdeník Sedmička. Na herectví ho prý nejvíc baví, že se může převtělovat do jiných postav.

„Nechci se permanentně zajímat o to, jak vidím svět já. Rád občas uteču do jiného člověka a jiného uvažování. Empatie je velká vzácnost, od které se odvíjí spousta věcí, a pro herce je hlavním pracovním nástrojem,“ svěřil se Josef s tím, že si též oblíbil být středem pozornosti. „Není to ovšem impulz primární a doufám, že nikdy nebude,“ dodal pro Sedmičku.

Děj Dětí samotářů se má točit kolem dnešních čtyřicátníků až padesátníků, kteří během devadesátých let hledali vlastní identitu. Dnes jim život komplikuje neschopnost udržet si dlouhodobý vztah. Rovněž se s nadsázkou budou řešit nefunkční rodiny z pohledu dětí, kteří v nich vyrůstají. Těšit se můžeme také na herecké výkony Jaroslava Plesla (42), Pavla Řezníčka (50), Vandy Hybnerové (48), Ivany Chýlkové (53) a Tomáše Hanáka (60).

VIDEO: První klapka nového filmu Děti samotářů

Video
Video se připravuje ...

První klapka Děti samotářů Don Art

Fotogalerie
34 fotografií