Na divadelních prknech nestál, ani nepamatuje. Zdraví a především zrak mu přestaly sloužit až tak, že se ocitl v Domově pro seniory Slunečnice v pražských Bohnicích, odkud už není návratu. Tam se mu také začalo pekelně stýskat. Po divadle a kamarádech.

Nejvíc ho mrzelo, že se za ním nepřišel podívat kamarád Ladislav Trojan (84), se kterým ho poutá daleko víc než jen legendární seriál Tři chlapi v chalupě. „Úplně se na mě vykašlal,“ stěžoval si Blesku Skopeček. Nakonec do svých rukou všechno vzala Michaela Sladká z občanského sdružení Život 90 poté, co se o hercově trápení dočetla v Blesku.

„Rozhodli jsme se pana Skopečka trochu poveselit a zorganizovali jsme v Divadle U Valšů herecké setkání s jeho kolegy a kamarády z Divadla pod Palmovkou,“ vysvětlila Sladká.

„Když mi to oznámili, nechtělo se mi tomu vůbec věřit. Že by přišel Trojan a ostatní kolegové? A diváci? Kvůli mně? To mi bylo divné...,“ netají Skopeček. Když ho ale přivezli z domova do bezbariérového divadla, jenom žasl. Hlediště bylo plné! A v šatně se potkal nejen s Trojanem, ale také Janem Vlasákem (74) či Jiřím Havlem (75).

Připraveno neměl ani jeden z nich vůbec nic. Stačilo ale, když se pánové jenom bavili, a lidé pukali smíchy. Skopeček si dal také před publikem hodně záležet na tom, aby »pomluvil« Trojana.

„Vidíte, to je on! To je ten, který se na mne vykašlal! Je ale tady a já mu tímto odpouštím,“ řekl na adresu kamaráda. Byl dojat stejně jako jeho parťák. „Honzo, promiň, polepším se! Budu za tebou pravidelně jezdit a nosit dortíky,“ slíbil veřejně Skopečkovi. A ten? „Dortíky klidně přines, ale hlavně víno! To tam nemáme...,“ opáčil herecký bard a bylo vidět, že má šťastný den.

Vše o Janu Skopečkovi naleznete: ZDE!

Skopeček o nové ženě:

Video
Video se připravuje ...

Skopeček dva měsíce po smrti Tichánkové: Nová žena?! Luboš Procházka, Petr Novovotný

Fotogalerie
22 fotografií