Bývalý zaměstnanec Komerční banky Radek Pokluda, který měl na starosti VIP klienty, prodával obrazy přímo v pobočce na Václavském náměstí. Bohdalová od něj koupila obraz Emila Filly za 1,95 milionu korun, který má policie za padělaný. Stejně tak dílo Josefa Čapka, které Pokluda prodal režisérovi Ivanu Zachariášovi (46) či řediteli rádia Impuls Jiřímu Hrabákovi (56).

„Radek Pokluda k obrazům doplňoval vlastní podvodnou legendu o jejich původu a významně navyšoval cenu obrazů, kdy při těchto »obchodech« vystupoval jako vysoký bankovní úředník a u části obrazů tvrdil, že pochází z propadlých zástav Komerční banky,“ stojí v policejním dokumentu, který přinesl Český rozhlas.

Pokaždé, když Bohdalové přišla na účet v Komerční bance větší suma, Pokluda jí nabídl, ať investuje do umění. A to také udělala. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Jsem jen prudce zklamaná z toho, jak jsme byli ochráněni, a je mi trpko. Těžce a poctivě jsem pracovala, abych tu vnukům něco zanechala. Raději nad tím nepřemýšlím, aby se mi neudělalo špatně. Předala jsem celou věc právníkovi,“ řekla Blesku herečka. Její právník už podal trestní oznámení jak na bankéře Pokludu, tak Komerční banku.

Z vyjádření právníka Michala Morawskiho z Advokátní kanceláře Kříž a partneři vyplývá, že herečka od svého bývalého bankéře nakoupila více obrazů. „Paní Bohdalová je jedna z poškozených, kterou podvedl privátní bankéř Komerční banky, protože jí prodal falešné obrazy. Bylo podáno trestní oznámení jak na dotyčného bankéře, tak Komerční banku. Trestní oznámení bylo podáno před několika týdny,“ řekl Blesku Morawski.

Vše o Jiřině Bohdalové naleznete: ZDE!!

Bohdalová na premiéře Času růží: Proč si přála, aby radši vyhořelo divadlo?

Video
Video se připravuje ...

Bohdalová na premiéře Času růží: Proč si přála, aby radši vyhořelo divadlo? David Turek, Maila Vašíček

Fotogalerie
19 fotografií