Stylovou hospodu jeden z nejznámějších českých herců vytvořil na vlastní náklady z chátrajícího dřevěného železničního skladu vybudovaného roku 1876. Při náročné rekonstrukci ctil původní styl z dob rakousko-uherské monarchie, čímž místu do značné míry vrátil jeho původní nádech. Podnik otevřený po pětiletých přípravách v roce 2013 si rychle získal velkou přízeň místních, současně se stal i vyhledávaným cílem turistů.

Rekonstrukce byla strašně náročná, ale pak přišlo něco strašnějšího. Provoz. Nesmyslná, vyčerpávající a jednoznačně znechucující byrokracie, složitost daní, odvodů, zásahy stran kouření, nabídky nápojů, hygieny, povinného internetu, EET. Pocit, že stát, od kterého nechci zhola nic, mě jen podezírá z nesvéprávnosti a nepoctivosti. Pomoc či usnadnění nula. Radost se vytrácí a přihláška na pracák začíná lákat,“ vysvětlil serveru Lidovky.cz své rozhodnutí Hanák.

„Restaurace pana Hanáka se těší velké oblibě. Je to místo, kde je neustále nabito. Jednak to způsobuje popularita pana Hanáka, jednak se mu to podařilo opravdu hezky opravit v takovém duchu starobylosti,“ sdělila serveru Lidovky.cz starostka města Kateřina Zusková. „Nižbor z toho těží určitou popularitu a známost,“ dodala. Sama podle svých slov do podniku pravidelně dochází.

Herci radost z podnikání kazí i někteří zákazníci, kteří se chovají nabubřele a rádoby světácky. Manželé Hanákovi ještě tenhle rok budou Zastávku provozovat, ale nejraději by ji pronajali. Starostka obce ale chce Tomáše zkusit přemluvit, aby dál v provozu sám pokračoval.

Video
Video se připravuje ...

Hospoda za 4 mega! Tomáš Hanák ukázal svůj nádražní hostinec Jan Jedlička, Kateřina Kotalová

Fotogalerie
9 fotografií