Seznámili se před dvaceti lety v pražské kavárně, kam oba rádi chodili na kávu. Netrvalo dlouho a začali spolu žít a už po roce otevřeli svou restauraci. „Od té doby jsme denně pořád jen pracovali. Po deseti letech jsem otěhotněla a zůstala jsem se synem doma. A začalo mi vadit, že s námi Emanuele není. Je workoholik, a já chtěla, aby s námi trávil více času. Když máte manžela, a nevíte, kdy se vrátí, jestli bude v práci večer, o víkendu, tak je to těžké,“ vysvětluje Jana důvod prvního rozchodu.

Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, ale Jana a Emanuele vstoupili, a to i přesto, že se rozkmotřili kvůli jeho workoholismu. „Musela jsem věřit, že to zvládneme, bez toho by to nešlo.“ Bohužel však ani víra, kterou do manželství Ridi vložila, nepomohla. Skloubit rodinný život s pracovní vytížeností manžela se páru nepodařilo a před třemi lety se rozešli znovu, tentokrát definitivně.

„Po rozchodu jsme spolu ještě dva roky bydleli, ale před rokem jsem se odstěhovala a jsem sama se synem,“ prozrazuje žena majitele restaurace MANU, kterou si Ridi založil poté, co prodal bývalý podnik Da Emanuel, kde po jeho boku pracovala i jeho žena.

VIDEO: Ridi s Janou v roce 2011, kdy byli ještě spolu.

Video
Video se připravuje ...

Kuchař Manu Ridi se směje báchorkám o rozvodu a přidá recept na letní hubnutí. Jan Jedlička

K rozchodu zpravidla patří i hádky, a co teprve, když máte za manžela Itala. „Po těch letech už se ani nebyl důvod nějak hádat, jednalo se pouze o vyústění, co dál, nic bouřlivého. Ono, popravdě, když už u nás doma byla Itálie, tak jsem byla spíš jejím iniciátorem já než manžel,“ přiznává Jana Ridi.

Přestože spolu manželé už rok vůbec nežijí, stále zůstávají nerozvedení. „Máme ještě pracovní vztah, o kterém více mluvit nechci. Každopádně jsme se na všem dohodli, že jsem vdaná, mi nijak neubližuje ani nepomáhá. Sama nedokážu přesně říct, proč jsme se ještě nerozvedli,“ vysvětluje (ne)zadaná Jana Ridi, která si náhradu za manžela zatím nenašla. „Když to přijde, tak to přijde.“

Video
Video se připravuje ...

Ridi přiznal, proč hrozí rozvod: Zanedbal jsem rakovinu své ženy! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Sbalil tanečnici

To Ridi neváhal a sbalil svou taneční partnerku Lucii Hunčárovou, po jejímž boku působil ve StarDance, odkud si Lucii vodil na jídlo k sobě do restaurace. O mimomanželském vztahu Janu dokonce sám Ridi informoval. Zda to bylo už za dob soutěže, zůstává tajemstvím, každopádně po zveřejnění v médiích to pro ni nebyl žádný šok. „Čekala jsem, že si někoho najde, přeci nebude sám, nečekala jsem, že zrovna Lucku, ale vlastně ono je jedno koho, to už je jen jeho věc.“

Tomu, že se jedná o definitivní konec manželského vztahu mezi kuchařem a jeho ženou, nasvědčuje i to, že Jana Ridi vychází v dobrém se svou nástupkyní. „Nerozešli jsme se kvůli Lucii, takže spolu normálně vycházíme. Pro mě je lepší, když si najde někoho stálého, než aby střídal každý týden jiné ženy. Vztah s Lucií mu přeji. Kdyby se manžel rozhodl pro svatbu, ihned mu rozvodové papíry podepíšu,“ prozrazuje smířeně Ridi.

Problém s náhradní maminkou nemá ani syn, který se zná s Lucií Hunčárovou už od dob StarDance, kdy navštěvoval otce při tréninku nebo ho chodil podporovat společně s mámou na přímé přenosy. „Samozřejmě že situace pro něj není nejjednodušší, ale snažíme se mu všechno vysvětlit. Když to řeknu hodně blbě, tak byla výhoda, že ho nevídal ani moc předtím, protože byl stále v práci. V péči mám syna já, ale striktně dané dny, kdy ho má vidět manžel, nemáme, bere si ho, kdy chce. Na všem jsme se v klidu dohodli, netaháme se ani o majetek, ani o syna. K rozvodu nás nic nenutí, ale ani by nebyl problém ho uskutečnit,“ dodává.

VŠE O STARDANCE, KDE SE HUNČÁROVÁ A RIDI SEZNÁMILI, ČTĚTE ZDE>>

Příčina nemoci

Před pěti lety prodělala navíc Jana Ridi rakovinu prsu, což mohl být důvod, proč se manželé po čase usmířili. To ale vyvrací fakt, že nemoc přišla až po roce, co se rodina znovu stmelila. O návratu nemůže být řeč, protože Ridi se nikdy neodstěhoval. Rakovina se ale často projevuje v důsledku velkého stresu, což rozchod či rozvod jistě je.

„Člověk nikdy neví, proč nemoc přišla. Sice to tenkrát byla po patnácti letech naše první hádka, ale nechci to tomu přisuzovat. Snažím se na to nemyslet a nepřipouštět si to,“ říká Jana Ridi, která s léčbou nemoci stále není u konce, čeká ji ještě roční hormonální léčba.

VIDEO: Ve StarDance našli lásku také herečka Marie Doležalová s tanečníkem Markem Zelinkou

Video
Video se připravuje ...

Vítěz StarDance Marek Zelinka: Nabídku na další ročník jsem odmítl, radši mám divadlo. Tereza Kovářová

Fotogalerie
59 fotografií