Malíř, hudebník a textař, známá postava Zlína, vždycky říkal, že text vypotil ve válcovně Svitu v roce 1976. A co bylo dál?

„Hrával jsem s kapelou na hotelu Moskva, kam přišel Ivan Mládek na večeři. A protože náš kapelník byl na vojně s Ivo Pešákem, hned jsme seděli u jednoho stolu a já jsem mu představil Jožina. Ten můj byl exhibicionista,“ vzpomínal před časem Zdeněk Kňučík Navrátil.

Když se Mládek Zdeňka zeptal, čeho se Jožin bojí, řekl mu, že práškovacího letadla. „Jožin měl ještě bratry. Jeden byl Oskar ze skal, druhý Jogín z vagín,“ dodal stvořitel Jožina.

Mládek si dělal poznámky a pak si text dotvořil po svém. Coby netvora, který žere hlavně Pražáky. Za hit dostal Mládek od Zlíňana litr dobré slivovice a od té doby trvalo i jejich přátelství.

Video
Video se připravuje ...

Legendární písnička Jožin z Bažin, kde Ivo Pešák předvedl své jedinečné taneční umění Youtube.com

Osudná autonehoda

I když Zdeněk Kňučík Navrátil trpěl cukrovkou a podstupoval dialýzu, stále kolem sebe šířil humor. Jeho zdravotní stav se však výrazně zhoršil před několika měsíci po autonehodě. Rodina a kamarádi se s ním rozloučí ve zlínském krematoriu.

Poprvé v roce 1977

Poprvé byla píseň vydána v roce 1977 na albu Nashledanou! V letech 2007–2008 se stala písnička naprostým trhákem v Polsku díky internetovému portálu YouTube.

Fotogalerie
40 fotografií