Na muzikanta to prozradila jeho celoživotní kamarádka Máša, která se narodila ve stejný den jako Karel, dokonce ve stejné porodnici, jen o pár hodin později. „Poznala jsem Hanku na počátku šedesátých let jako Karlovu lásku. Hned jsme se skamarádily a jsme vlastně ve styku pořád, i když se v roce 1971 s Karlem rozvedli,“ říká Máša.

Proč romantická láska tak rychle skončila? „Byla to moje vina,“ přiznává Vágner. „Přišel jsem najednou do velkého světa a trochu mě to převálcovalo,“ říká po letech na vysvětlenou. Kamarádka ale s jeho první manželkou neztratila kontakt. „Hanka si vzala sportovce Františka a narodil se jim syn Jakub,“ vzpomíná Máša. Karel má také syna Jakuba (35), jeho matkou je ale muzikantova třetí manželka Monika Vágnerová (56), rozená Asterová.

První manželka dnes žije v pečovatelském domě a těší se na 20. března, kdy má Vágner velký narozeninový koncert v pražské Lucerně. „Karel bude mít pětasedmdesátiny a pozval mě na oslavu,“ svěřila Aha! s radostí sama Hana Hochová. „Jsem ráda, že na mě nezapomněl,“ dodává.

Žil i s Pilarkou a Zagorkou
Po rozvodu s Hankou žil Karel Vágner s Evou Pilarovou (77) a pak s Hanou Zagorovou (70). Teprve pak se postupně oženil s Želmírou, Monikou a Katinou a má s nimi šest dětí.

Fotogalerie
19 fotografií