Slavnostní večer se nesl v duchu boje za práva utiskovaných žen, které moderátorka večera Jana Plodková po celou dobu obhajovala. Na jeviště si tak přinesla žehlící prkno, což vysvělila slovy, že podle mužů žena patří za žehlící prkno.

S moderátorem Jiřím Havelkou, který zaskočil za náhle nemocného Jakuba Žáčka, se tak neustále dohadovala, proč nemají ženy v dnešní společnosti lepší postavení.

Na svou stranu si chtěla přitáhnout i Ivu Janžurovou, která předávala poslední cenu večera za Nejlepší film. Jenže herečka jí překvapivě setřela. „Já nemám ráda tohle obhajování utiskovaných žen. Ono se to totiž moc nevyplácí, když pak chcete od mužů pomoct,“ podotkla s pošklebem.

Když už byla u mikrofonu, využila situace a srovnala do latě stůl plný polských kolegů, kteří sbírali za film Já, Olga Hepnarová, s její představitelkou Michalinou Olszańskou.

Při každém vítězství totiž hlasitě zařvali radostí ještě dřív, než ohlašující dočetl celé jméno či celý název filmu, tudíž ostatní netušili, jaký film vlastně vyhrál.

„Chtěla bych poprosit ten hlučící stůl, aby nekřičeli, až vyhlásím to jméno. Věřím, že polovina divadla neví, kdo vyhrál předchozí ceny,“ pokárala je. Bylo jí to ale nic platné, protože ve chvíli, kdy vyslovila Rodinný film, radostí zařval celý sál. Marně tak pokrčila rameny, pogratulovala autorům filmu a odešla z jeviště.

Fotogalerie
46 fotografií