„Mám aktivní opici, a když tak chlastám, je to čím dál tím horší. Pak už nemám vůbec zábrany, je to nehezký, chodím nahatej po ulici, krvavej, vždycky dostanu přes držku, demoluju bary, zatýkají mě, soudí, urážím lidi a pak se třeba druhý den ráno probudím bez práce,“ svěřil se Dobrý pro deník Aha! se svými negativními zážitky s alkoholem.

S tím, že pití nezvládá, se ostatně nikdy netajil. „Když se ožeru, chovám se jako hovado!“ zhodnotil se nekriticky. „Tomu se ale snažím vyhýbat, protože mám opravdu blbou opici. Běsy a démoni,“ popsal herec, který se v minulém díle seriálu Četníci z Luhačovic představil v roli prvorepublikového strážmistra.

Ve scéně, kdy Dobrý ve vzteku rozbil zrcadlo, si pozorný divák mohl všimnout, že mu na pravé ruce chybí malíček. A nejen v seriálu, kde jde o zranění z války. Na podzim roku 2000 totiž herec skákal opilý do kašny a zranil se s trvalým následkem v podobě ztráty prstu.

Problémy s alkoholem ale hvězdu Četníků z Luhačovic málem stály i život! „Ležel jsem doma ve vaně po nějakém houbičkovém vzrušení a podřezával jsem si žíly. Skončil jsem na ambulanci. Štkal jsem jak malej blbeček,“ vyprávěl Dobrý nejhorší momenty svého života.

„Poslali mě do blázince, dorazil jsem tam s těma obvázanejma pazourama a sekal latinu. Spolykal jsem všechno, co řekli, a bylo mi z toho mizerně,“ dodal pro Aha!. Prý mu ještě nějaký čas trvalo, než se dal zase do pořádku.

Ani jeho postava v retro seriálu to nemá v životě úplně jednoduché. Radomír Vlach je totiž válečný veterán a několikrát vyznamenaný příslušník italských legií. Po návratu z fronty ale zjistil, že přišel o všechno. Manželka i děti zemřely na španělskou chřipku. Jedinou jistotou se pro něj stává uniforma. Proto si po válce volí tu četnickou.

Fotogalerie
29 fotografií