V současné době probíhají castingy na Českou Miss pod vedením nových majitelů. Sledujete soutěž, a co na její dosavadní průběh říkáte?

Tzv. „noví majitelé“ se do této role pasovali za značně nestandardních podmínek. Sami koupi již dříve mediálně popřeli. Důvody, proč se snaží přesunout aktiva společnosti M Marketing s. r. o. (pořadatele soutěže Česká Miss) na společnost Miss events a. s.,  jen podporuje mou domněnku  o cíleném „odstavení“ mé osoby z majetkových práv.

Naprosto se tedy neztotožňuji s konceptem, který tzv. noví majitelé předvádějí. Myslím si, že tím ohrožují postavení soutěže Česká Miss, což potvrzuje  také odstoupení některých významných partnerů soutěže. Tento koncept zatím působí jako obrovská ostuda pro nejprestižnější soutěž krásy nejen v České republice, ale také v zahraničí. Filozofie světových soutěží je postavena na pomoci ženám narovnat jejich postavení ve společnosti, čemuž například mediální výstupy dívek v plavkách s drinkem v metru příliš neodpovídají.

My jsme dívky připravovali na prestižní společenské akce jako Ples v Opeře, participace na mezinárodních happeninzích, nejprestižnější přehlídky, dívky byly účastny rovněž charitativních projektů jako například Avon pochod.

Čerešňáková s Ditmarem se nechali slyšet, že soutěž pod vaším vedením skomírala. Myslíte, že jejich postoj by mohl posunout soutěž výš?

Tato tvrzení, dle mého, neměla jinou roli, než obhájit nestandardní převzetí soutěže Česká Miss a přesvědčit veřejnost, že to byl od nich dobrý krok. Soutěž Česká Miss, byť je jasné, že má i své odpůrce, měla vždy silnou partnerskou strukturu, příslib navýšení partnerství pro rok 2017, nového investora a skvělý profesionální tým. Samozřejmě, že je vždy prostor pro zlepšení, cesta kterou zvolili, je, dle mého ovšem absolutně nešťastná. Mrzí mě, že si někdo vůbec dovolil tak ostrou kritiku,  dokud sám nic nepředvedl. Ano, nyní již předvedli a úsudek si udělá každý sám.

Soutěž se prý pod vaším vedením dostala do obrovských dluhů v řádech desítek milionů korun. Bylo to důvodem, proč jste musela z České Miss odejít?

Soutěž jsem vlastnila a stále vlastním, byť se soudíme o část akcií a neplatnost valné hromady, která mě odvolala z řídící funkce společnosti. Do soutěže jsem kromě 3 let života investovala nemalé osobní finance. Kdyby společnost M Marketing s. r. o.  někomu významně dlužila, neměla bych šanci ji v dalším roce uspořádat. Jsou to pomluvy! Největší finanční závazek mám v soutěži já osobně.

Co bylo důvodem, že jste v soutěži skončila?

 Již jsem odpověděla výše. Takových originálních převzetí (úsměv) za hranou jak morálních, tak právních je v ČR spousta, nejsem jediná! Zřejmě osobní důvody dohnaly kolegu Petra Kozáčka st. k nastavení současné pozice České Miss. Když se dva perou, třetí se směje. Dá se očekávat, že v brzké budoucnosti někdo využije situace a postaví soutěž novou, na úrovni, která k ní patří.

Noví majitelé na začátku svého vedení řekli, že missky pod vaším vedením neměly ani na chleba a byly vázány smlouvami, ze kterých plynulo, že musely odvádět 70 % svého výdělku. Co je na tom pravdy?

Podívejte se například na Karolínu Mališovou a Nikol Švantnerovou, tyto vítězky se v prvním roce zejména připravovaly na světové soutěže a sotva stíhaly práci, kterou od nás dostávaly. Obě dívky jsou nejen velmi krásné, ale velmi dobře připravené. Ví, že ne každá zakázka je udrží na výsluní. Z vítězek ročníku 2015 se Andrea Kalousová rozhodla věnovat studiu a účast v soutěži nevyužít.

Myslím že obě cesty jsou naprosto v pořádku. Co se týká provize, budu se opakovat, vždy byla v maximální výši 20 %, ve velmi výjimečných případech 25 %, čili naprosto standardní.

Jste v současnosti ještě nějakým způsobem spojená s Českou Miss?

Když vidíte denně v monitoringu,  co se děje se soutěží a se značkou, nelze být netečným, nelze se tvářit, že se mě to netýká, byť agendu právní řeší advokátní kancelář. Pan Ditmar není vlastníkem ochranné známky Česká Miss a nemá právo za ní jakkoliv vystupovat.

Čemu se v současnosti věnujete?

Pracovně svým zavedeným podnikatelským aktivitám. Podnikám necelých 20 let. Osobně pak samozřejmě rodině. Nejen skvělý pracovní tým, ale v první řadě mí tři muži, kteří za mnou stojí, jsou mi denní energií.

 

Fotogalerie
14 fotografií