Antonie Zacpalová bývala tanečnicí karlínského divadla. Tehdy se do ní také zakoukal mladý Karel Gott a nakonec z toho byla dcera Dominika. Tyto časy jsou už ale dávno pryč a z ladné tmavovlasé krásky je čiperná důchodkyně, která se už ale nezvládala starat o byt v Moravské ulici na Vinohradech, který jí a dceři pořídil sám Mistr. Proto se přestěhovala do domova seniorů ve Vysočanech.

„Bydlím na rozhraní Libně a Vysočan. Mám to deset minut k Harfě, O2 areně. Mám kolem sebe všechno, co potřebuju. I ta tramvaj je od bytu blíž než na Vinohradech. A také nemusím chodit nikam do kopce a funět,“ řekla Zacpalová k tomu, že bydlí v domově seniorů. I když by jí Gott mohl obstarat parádnější bydlení, ona by ho stejně nepřijala. „Postaral se o nás s Dominikou ažaž,“ dodala Antonie, která je nyní velmi spokojená.

A není se čemu divit. Domov seniorů totiž nabízí skvělé služby. Když se totiž stanete jeho nájemníkem, můžete využít rehabilitace, kadeřníka, pedikéra, stravovací služby, pomoc personálu například při hygieně nebo převlékání a také už nemusíte nikdy prát. Ochotný personál to totiž udělá za vás. Navíc máte kolem sebe neustále své „sousedy“, takže když je smutno, stačí jen zajít za kamarádkou o pár metrů vedle. Antonie se nedostatku přátel ale nemusí bát. Těch má stále dost i na Vinohradech, kam stále chodí do domu, kde roky bydlela, a navštěvuje své kamarády – ať už s dcerou Dominikou, když přijede z Finska, a nebo sama.

Dcera bývalé tanečnice Dominika bydlení své maminky ani jako domov důchodců nebere. „Maminka má byteček, není v domově důchodců, je v domečku, kde má přátele a kde se cítí dobře. O maminku je dobře postaráno,“ řekla Blesku Dominika. 

Fotogalerie
13 fotografií