V rozhlasovém éteru už přivítali několik světoznámých osobností. „Ricky Martin, Sasha, East 17, Rolling Stones. Když tak na to koukáme, hostili jsme v rádiích takové osobnosti, které se jen tak někomu pozvat nepodaří,“ řekli Blesku Pokondři.

„Těžká nostalgie je to. Nejlepší a nejdivočejší byla samozřejmě devadesátá léta,“ shodují se Miloš s Romanem. Pokondři v roce 1990 začínali kariéru v rádiu Bonton. Ten byl jednou z prvních soukromých rozhlasových stanic, které u nás po revoluci vznikly.

V roce 1991 založili Miloš a Roman Radio City, krátce nato se jim ale ozval rozhlasový magnát Michel Fleischmann (63) a přetáhl je na Evropu 2, kde do roku 1996 vysílali ranní show.

V letech 1996 až 2000 Miloš s Romanem Evropě 2 šéfovali, oni tehdy angažovali do té doby neznámého Leoše Mareše (40), z něhož se v následujících letech stala hvězda stanice.

Kromě toho také rozjeli hudební kariéru. Do češtiny začali přezpívávat slavné zahraniční písně, megavtipné texty pro ně na zakázku psal především Lou Fanánek Hagen, ale i Ondřej Hejma a později i Xindl X.

Vůbec první velký hit jim vyšel v roce 1996 na desce Sbohem, tvá Máňa; jmenoval se Saša jede. Pak už následovaly další pecky jako Šopák, Pejzy, Čaje z Indie, Vodka mizí anebo Vem Kačky...

„Autoři v zahraničí bývají dost nad věcí, třeba Ricchi e Poveri nás dokonce pozvali, abychom v televizi dali Máma má rýmu, tedy naši verzi Mamma Maria!“ vypráví Pokondři.

Od roku 2009 opět vysílají na Frekvenci 1, kde mají každé dopoledne svou show. Loni na podzim v ní přivítali už dvoutisícího hosta. „Tolik času jako spolu netrávíme ani s dětmi a manželkami…,“ říká smutnou pravdu Ondráček.

Největší hity
Autor: archiv Těžkého Pokondra

Fotogalerie
15 fotografií