Nejen kolegové, ale i přátelé a známí Skořepové si na ni budou moci zavzpomínat již zítra. Dějištěm smutečního obřadu se stane historická budova Národního divadla, kde to představitelka ježibaby ze seriálu Arabela velmi milovala.

Do Zlaté kapličky nastoupila už v roce 1948 a působila zde úctyhodných 65 let. Za tu dobu zde ztvárnila na 140 rolí a zažila spolupráci s mnoha režiséry, například Otomarem Krejčou (†87), Alfrédem Radokem (†51), Evaldem Schormem (†56) či Miroslavem Macháčkem (†68).

V úterý 3. ledna v 11 hodin otevře Národní divadlo své foyer pro veřejnost. V úvodu posledního rozloučení zazní recitace z úst kolegyň Skořepové Taťjány Medvecké (63) a Evy Salzmannové (58).

Nad rakví posléze promluví bývalý ředitel činohry divadla Michal Dočekal (51), který si se zesnulou velmi dobře rozuměl. Ráda s ním spolupracovala a pochvalovala si i jeho režii. Také současný ředitel divadla Jan Burian (57) pronese pár slov. Budovou se naposledy rozezní také hereččin hlas z audioukázky, jak pro deník Aha! Prozradil mluvčí ND Tomáš Staněk.

Fotogalerie
32 fotografií