Mezi prvními do krematoria dorazila dcera Zuzana Mixová (62) se synem Ondřejem Brouskem a jeho manželkou Annou. Zuzana se s otcem Ondry Otakarem Brouskem (59) alias Ťuldou rozvedla, ale všichni zůstali přátelé.

Na pohřeb svého bývalého tchána Ťulda i se svou druhou ženou dorazil. Než vstoupili do síně, pozdravili se s Daliborem Gondíkem.

U rakve s ostatky vnuk Ondra přečetl zábavné úryvky z jeho knihy Bláznivá rodinka, kterou ilustroval Miloš Nesvadba, který se rovněž se svým dlouholetým kamarádem přišel rozloučit. Poté zazněly úryvky z divadelních her, v nichž Mixa exceloval na prknech Národního divadla. Smuteční obřad trval půl hodiny.

Mixu si diváci pamatují ze seriálů Ve znamení Merkura (1978), Dnes v jednom domě (1979), Okres na severu (1981) či Rodáci (1988) nebo filmů Jan Hus (1954) a Hrátky s čertem (1956). Jeho nejslavnějším počinem je však snímek Strakonický dudák, v němž ztvárnil titulní roli. Rovněž jsme jeho hlas mohli slýchat v dabingu, namluvil například Tricarda ve filmu Četník ve výslužbě.

Fotogalerie
16 fotografií