Videosingl s názvem RAOP je pilotním videoklipem k chystanému stejnojmennému projektu, který vyjde během následujícího roku. Pokud se ptáte, co název znamená, vysvětlení je jednoduché: Johny Machette je raper, jenž však žánr, který vydává, nepokládá za rap, ale za raop, tedy spojení rapu a popu. „Chtěl bych co nejvíc lidem přiblížit žánr samotný, a proto jsem oslovil Ezyho s nápadem společného projektu. On jako kvalitní hudebník a dobrý zpěvák tomu dodá přesně ten směr, aby lidi pochopili, co znamená spojení rapu a popu, tedy RAOP,“ řekl pro Blesk.cz Johny Machette a dodal: „Zpěv, živé nástroje a melodická linka, které ničí standardní monotónní produkce, je přesně to, co by mělo charakterizovat tenhle projekt. No, a do toho vedle zpěvu samozřejmě trocha mého povídání...“.

Video
Video se připravuje ...

Johny Machette v klipu za statisíce: Monte Carlo, Las Vegas, L.A., jen díky vám Bookin

„Videoklip jsme točili od 26. do 30. října, dohromady nám natáčení zabralo něco málo přes 15 hodin a záběry jsme pořídili celkem ve třech lokalitách,“ říká Machette. A jestli se během natáčení stalo něco, co stojí za zmínku? „No, stala se mi taková malá nehoda. Během pořizování záběrů, kdy rezidencí projíždím na kole se sluchátky v uších, jsem si všiml, že na mě kameraman Petr něco pokřikuje. Ve chvíli, kdy mi dohrála písnička, jsem zaslechl jen ‚PADÁ TI TELEFON‘, a než jsem se zorientoval, telefon byl na zemi a rozbitý displej byl na světě. Takže mě to natáčení ve finále vyšlo pěkně draho, klip vyšel na stovky tisíc,“ vypráví Johny (teď už) s úsměvem na rtech.

Jak se zpívá v refrénu, každý má svou tajnou touhu a musí za ní jít. Čtyřiadvacetiletý Jonáš Čumrik alias Johny Machette to dokázal a dokazuje dál. V roce 2013 se v anketě Český Slavík Mattoni stal Hvězdou internetu, na YouTube má přes 160 tisíc unikátních odběratelů, jeho videoklip s názvem „Se zblázním“, který ho tzv. „vystřelil nahoru“, má více než 12 milionů zhlédnutí a společná píseň s Teri Blitzen Vánoční se stala nejpopulárnějším vánočním songem (nejen) loňských Vánoc. 

Letošním rokem Ezy se svojí kapelou EzyWay dokončil tour s kapelou Kryštof. Otevřel projekt HELLO s Frantou Soukupem a členy kapely Nightwork, který odstartoval pilotním singlem S Tebou s Marianou Prachařovou – znáte z rádia Evropa 2. Koncem roku 2015 začal spolupracovat s Johnym Machettou a začal vznikat hudební projekt RAOP. Ezy se za svoji pěveckou a hudební kariéru objevil po boku Lucie Bílé, Jakuba Prachaře, Františka a Ondřeje Soukupa, Moniky Bagárové, Bena Cristovaa a dalších.

Fotogalerie
7 fotografií