Svobodová byla rovněž zpěvačka. O devět let starší než Karel a v době, kdy se poznali, už s docela pěkně rozjetou kariérou. Vydali jí písničku na desce a účinkovala pravidelně v Redutě, kde tehdy působil i Gott.

 „Byla jako cikánka. Havraní vlasy, velká prsa, živočišná… Pro nás mladé kluky ideál krásy!“ vzpomíná muzikant Josef Krajník (77), pamětník těch časů. „Jednou přišla po vystoupení za Karlem a řekla rozhodně: Teď ještě půjdeme ke mně!“ líčí Krajník.

Karel se prý nijak necukal. Sám pak ale s odstupem přiznal, že ho Olga pozváním rozechvěla. „Snažil jsem se ale zachovat dekorum,“ popsal Slavík pocity tehdy 19letého junáka.

Fotogalerie: Karel Gott a jeho nejlepší ženy
111 fotografií

Z Karlova prvního sexu se vyklubal asi roční žhavý vztah. Rozešli se, až když Gott nastoupil v roce 1963 do Semaforu. Jeho hvězda pak strmě stoupala. Olga se hudbě nadále věnovala až do padesáti let.

Gottova první láska svět opustila strašlivou smrtí. Nejspíš pod vlivem drog ji ubodali dvě maldé ženy, o kterých si Olga myslela, že jsou studentky a v dobré víře je pustila k sobě domů.

„Byla něco mezi mou zkušenou doktorkou a učitelkou,“ říká o Olze Karel. „Zcela s důvěrou jsem se mohl svěřit do jejích rukou. Kdybych ji nepoznal, určitě by můj vývoj probíhal zpomaleněji.“

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ ZDE>>

Fotogalerie
39 fotografií