Její hlas neodmyslitelně patří k francouzské herečce Audrey Hepburn v legendární Snídani u Tiffanyho nebo jedné z hrdinek seriálu Gilmorova děvčata. Ve společnosti vždy obletovaná pro svůj temperament a smích, ale ve skrytu duše žena bojující s tvrdými ranami života.

Přišel o oko

Nejtěžší chvíle života ji zasáhly, když před jedenácti lety onemocněl její manžel Zdeněk Hrášek. Začalo to nenápadně – kytarista orchestru Národního divadla a člen pražské jazzrockové skupiny Mahagon najednou začal protáčet oko ke stropu. Přiznal, že nevidí nahoru, má tam jen stín. „Šel s tím za doktorem, který mu řekl, že přišel za pět minut dvanáct,“ popsala Postlerová v rozhovoru pro Ona Dnes okamžik, kdy lékaři Zdeňkovi diagnostikovali rakovinu oka. Ortel byl nemilosrdný – jedinou nadějí na záchranu bylo oko vyjmout.

Šlo o melanom, tedy velmi nebezpečný druh nádoru, ale můj muž se s nemocí skutečně úspěšně popral. Dnes už je pro nás vše minulost. Zaplaťpánbůh,“ řekla tehdy Blesku Simona.

Syn autista

O tři roky později však přišla další rána. U tehdy čtrnáctiletého syna Damiána (22) lékaři zjistili, že je těžký autista, byl mu diagnostikován Aspergerův syndrom. Bez stálé pomoci rodičů se neobejde. „Teď už ho mám dva a půl roku doma a myslím, že jsme se spolu naučili žít. Syn mě naučil trpělivosti,“ míní Simona.

Smrt manžela

Ale rakovina se manželovi před třemi lety vrátila. „Lékaři nás varovali, že se rakovina může vrátit do jater. A to se také stalo. Tři roky se nám společně dařilo s tou mrchou bojovat, ale v neděli večer Zdeňkovi spadl cukr v krvi, upadl do komatu a musel být převezen do nemocnice, kde následně rakovině podlehl,“ řekla Blesku plačící Simona.

Poslední rozloučení s hudebníkem bude spojené se mší svatou a proběhne ve čtvrtek 3. listopadu v kostele na náměstí Míru, kam zve herečka i širokou veřejnost.

Fotogalerie
10 fotografií