Stejně jako každý rok i letos české celebrity propůjčily svou tvář charitativním účelům, když nafotily kalendář Proměny 2017 pro Nadaci Archa Chantal.

Po pěti letech se projektu zúčastnila herečka Martha Issová, kterou téma „první republika“ nadchlo.

„S babičkou jsme v něděli občas spolu koukaly na filmy pro pamětníky. Tehdy se mi film Holka nebo kluk? moc líbil a hezká je i ta vzpomínka. Před focením jsem si opět pustila scénu se slavnou písní, která mi jen tak mimochodem zněla v hlavě několik dní,“ směje se Martha.

„Musím říct, že poslední, komu bych myslela, že můžu být podobná, je právě Adina. O to větší bylo moje překvapení, když jsem fotografii uviděla poprvé. Babička by měla radost!“ přiznala Issová.

Pro období první republiky se autor kalendáře Petr Kurečka rozhodl po návštěve Zity Kabátové v nemocnici, která mu vyprávěla o tehdejší době. Nadchla ho natolik, že se chtěl vrátit v čase.

„U Marthy jsem opravdu nepředpokládal, že by proměna byla tak dokonalá. Když ale Marthu nalíčili a já ji viděl v odraze zrcadla, na první pohled přede mnou seděla Adina,“ svěřil se Kurečka. A měl pravdu, Martha byla věrnou kopií slavné prvorepublikové herečky.

Fotogalerie
9 fotografií