„Inspiroval mě Blesk, když mě požádal, abych jeho prostřednictvím pogratuloval k pětaosmdesátým narozeninám Jiřího Suchého. Připomnělo mi to, že díky němu a jeho písni Oči sněhem zaváté jsem poskočil z třiačtyřicátého místa na první,“ svěřil se zpěvák.

Nahrávka 40 slavíků se ihned po vydání dostala do čela prodejní hitparády, kde je druhý týden. Gott dnes od vydavatelství Supraphon obdržel zlatou desku za půlmilionový obrat při prodeji alba. „Novinky obsahují pocit, který mám při svém návratu na scénu mezi své přátele a příznivce. Návrat vyšel báječně, ať jsem vystupoval na narozeninovém koncertu Hanky Zagorové nebo v Malostranské besedě, kde mělo mé vystoupení velký ohlas. Bylo to určité gesto od publika, které mi dalo najevo, že mě rádo vidí v dobré formě na jevišti,“ řekl ČTK Gott.

„S křtěním jako takovým mám problém,“ řekl Blesku legendární zakladatel divadla Semafor a kmotr alba Jiří Suchý (85), který ještě před pár dny také bojoval se špatným zdravotním stavem. Zkolaboval při vystoupení a navíc dostal chřipku.

„Učili nás, že křest má zbavit prvotního hříchu. Tohle album ale hřích nemá. Pojmu to proto jako vítání občánků do života,“ vysvětlil Suchý. Právě on, který začal Karlovu kariéru v Semaforu, Slavíkovi přes Blesk před rokem při jeho zdravotních problémech vzkázal: „Karle, je to Vaší povinností se uzdravit. Myslete na to!“.

Je tedy jasné, že se Mistr vrátil do sedla a je opět v plné síle. Navíc se opět blíží anketa Český slavík, kde loni Karel získal jubilejního 40. Zlatého slavíka. Bude i letos ve vítězství pokračovat?

Fotogalerie
9 fotografií