Asi každého napadne, proč zrovna moderátor Jan Rosák se v Pevnosti Boyard stal strážcem pevnosti. Málokdo tuší, že každá země, která natáčí v pevnosti, si vozí svého otce Fourase. A nápad, aby právě českým strážcem byl Rosák, vzešel z hlavy moderátora a spoluproducenta soutěže Ivana Vodochodského.

„Když mi Vodouch (přezdívka Ivana Vodochodského) zavolal, zda nechci být otec Fouras, tak jsem si hned řekl, že už neví, jak by si ze mě vystřelil. Ale po týdnu mi opět zavolal, že jsem prošel a že je potřeba se domluvit na podmínkách. V tu chvíli mi došlo, že to asi bude pravda. Neváhal jsem ani vteřinu, tohle je role, která se neodmítá,“ svěřil se Rosák. Ve Francii natáčel víc jak týden a přes obrazovku, kterou měl ve věži, sledoval počínání padesátky známých českých osobností.

Po návratu ho ale čekala nemilá věc. Dům v Mníšku pod Brdy našel pod vodou. „Volal mi tchán, že v domě je voda. Myslel jsem si, že to přehání, ale v celém domě bylo asi deset centimetrů vody. Mohla za to zrezivělá hadička, která přivádí vodu k záchodu,“ řekl moderátor. Již tuto sobotu 3. září odstartuje Pevnost Boyard s českými účastníky, moderátorem Liborem Boučkem a Janem Rosákem jako otcem Fourasem.

Video
Video se připravuje ...

Jan Rosák: Po příletu z natáčení Pevnosti Boyard přišla katastrofa! Markéta Reinischova, Jan Jedlička

Fotogalerie
9 fotografií