Je to již pět let, kdy se nejen Česko, nýbrž i celý svět rozloučil s Václavem Havlem. Významný politik by tento rok oslavil své životní jubileum a jeho žena Dagmar Havlová si pro tento den připravila opravdu velkolepé překvapení.

V kostele sv. Havla v Praze se na Havlovu počest rozezní nově opravený zvon! To však není vše. „Každý z třiceti lidí dostane zvoneček a bude ho předávat jako štafetu, a když se tak rozezní, tak bude referovat, že pravda a láska zvítězí nad nenávistí a zlem,“ řekla TopStaru Dagmar.

Ona sama by zvoneček, který představuje pravdu a lásku, ráda předala duchovnímu vůdci Tibetu dalajlámovi, který má do srdce Evropy zavítat na podzim.

Momentálně bývalá první dáma pobývá na oblíbeném Hrádečku, kde s Václavem trávili společné volné chvíle, a jak sama přiznává, nevyhne se nostalgii, která ji obestírá. „Třeba pan správce, který sem přijde, tak vždycky otevře dveře a říká, že pozdraví, že řekne dobrý den pane prezidente, já jdu jen zkontrolovat topení, jdu se jen podívat na tu vodu... Tady k tomu mají zvláštní úctu, teda kromě našeho hafíka,“ řekla herečka TopStaru.

Na Hrádečku se stávali »obyčejnými« lidmi. Státník tam dokonce natíral plot! „Kolem Hrádečku natíral a dokonce se pokoušel i něco přitlouct, a protože byl přeučenej levák, tak to chtěl přitloukat tou levou rukou a obvykle se nějak zranil, tak to bylo na mě,“ zavzpomínala pro TopStar Dagmar Havlová.

Vše o Dagmar Havlové naleznete: ZDE!

Fotogalerie
57 fotografií