K tragédii došlo v lesíku na Praze 6. Režisér byl předtím několik dní nezvěstný. Jeho tělo objevila až policie. Březinová, která se se smrtí manžela dodnes nevyrovnala, na důvod jeho nešťastného rozhodnutí nikdy nepřišla a jak sama říká, pátrat po něm už raději nechce.

„Po smrti svého muže jsem dva měsíce nemohla dělat vůbec nic. Nemohla jsem zpívat, nevěděla jsem ani, kdo jsem. Někdy přijdu do koupelny, začnu strašně brečet. Podívám se na sebe do zrcadla a řeknu si prostě stop, musíš jít dál. A přestanu.“

Maminka Březinové, jejíž odchod je pro ni stejně nepochopitelný, jako manželův, byla vzdělanou a, na svou dobu, zcestovalou ženou. Zda mohla být příčinou sebevraždy nevěra či neshody v rodině, zpěvačka dodnes netuší. Oba rodiče v sobě své problémy spíše dusili. Otec, který se živil jako zubař a byl také vynikající hudebník, měl však, podle zpěvačky, despotické sklony.

„Moje maminka byla strašně krásná ženská, dělala letušku a uměla několik světových jazyků. Byla mým vzorem, prostě nádherná baba. Nevím, proč to udělala. V naší rodině se o ničem nemluvilo.“

Sebevražda maminky a posléze manžela nejsou však těmi jedinými, kterým musela zpěvačka čelit. Březinová úzce spolupracovala se skladatelem Karlem Svobodou (†69), který svůj život ukončil v roce 2007 střelbou do spánku. Byl autorem jejího slavného hitu „Hádej“, jenž svého času bořil hitparády.

Zpěvačka už ale za minulostí obrátila list. Letos vyrazila do exotického Maroka, kde si dopřála zasloužený relax! Aktivně sportuje a věnuje se tomu, co jí přináší pocit opravdového štěstí, tedy hudbě. A nutno podotknout, že na její postavě je to opravdu znát. Vypadá totiž lépe než kdykoli předtím!

Fotogalerie
10 fotografií