Fotograf Jiří Blahoslav Bláha, který fotil modelky na titulní strany Playboye, Penthousu a jiných pánských časopisů, se podle posledních informací oběsil v hotelovém pokoji z pátku na sobotu.

Jenže podle zdroje Expres.cz, který je ve spojení s místními vyšetřovateli, jsou kolem jeho sebevraždy jisté pochybnosti. „Například nikde nenašli dopis na rozloučenou, což je divné. Navíc v Africe jsou sebevraždy velmi vzácné. Lidi se tam ve velkém vraždí, ale jelikož je člověk neustále pod paprsky slunce, na sebevraždu nemá pomyšlení,“ sdělil serveru zdroj. 

Video
Video se připravuje ...

Plný kufr drog na pražském „hlaváku“. A sebevražda slavného fotografa celebrit redakce Blesk

Policie tedy vyšetřuje i možnost, že by cestovatele, lodního kapitána a především fotografa, někdo zavraždil.

Sebevraždu zatím nikdo nepotvrdil. Vyšetřování je zatím na začátku. Teprve dneska mělo dojít k pitvě a forenzní oddělení tanzanské policie bude prozkoumávat jeho osobní počítač,“ prozradil zdroj.

Podle jeho přátel se měl Bláha zabít kvůli dluhům a údajné nevěře své přítelkyně Jany.

Rodina teď řeší, kde tělo fotografa pohřbí. Podle Expres.cz se nejbližší pozůstalí rozhodli pro kremaci v Tanzanii. Převoz těla by je totiž vyšel na 5 000 dolarů, což je v přepočtu 121 tisíc korun. Do Čech si tak nechají převézt jen popel z jeho ostatků.

Fotogalerie
29 fotografií