Zpěvák začal svou kariéru v dnes už pamětní kapele Burma Jones, kdy mu bylo devatenáct let. Jejich skladba „Samba v kapkách deště“ je vynesla na výsluní, a on takovou slávu neukočíroval.

„Najednou jsem prostě nevěděl, jak s tím pracovat, bylo to o tom, že přijdeš na pódium stáhneš holku, užiješ si, a to jsou věci, které ti zamotají hlavu!“ svěřil se v dnešním díle Top Star Magazínu.

Holky, pití a divoké mejdany ho začaly bavit čím dál tím více. Přestalo ho bavit hrát na bicí a na kapelu se vykašlal.

„Docházely mi peníze, neměl jsem kde bydlet, žil jsem ze dne na den, sháněl jsem peníze, jen abych měl na pivo a na nějakou tu drogu. Měl jsem jednu tašku, umýval jsem se na záchodě v hospodě, a protože jsem neměl kde bydlet, tak jsem každej večer musel v baru sbalit nějakou holku,“ přiznal Mersí s tím, že byl tak laxní vůči všemu, že dokonce zapomněl nastoupit na školu na Ježkovu konzervatoř. 

Bez práce nejsou koláče a zpěvák musel vymyslet způsob, jak se dostat k financím. „Kradl jsem. Šel jsem prostě do sámošky a něco jsem šlohl, ale je zajímavý, že jsem přežil..," kroutí hlavou sám nad sebou.

Druhý dech chytil až v roce 1998, kdy založil novou kapelu Děda Mládek Illegal Band, která působí dodnes. Jejich hity převzané od Ivana Mládka si s nimi na koncertech zpívají snad všechny věkové kategorie.

 

Fotogalerie
8 fotografií