Crohnovou chorobou se herec pere už od roku 1998, kdy mu ji lékaři diagnostikovali. Nemoc, kvůli níž podstoupil několik operací, ho nikterak neomezuje a dokáže s ní normálně žít. Tedy až do doby, kdy choroba udeří a herec je zcela vyřazen z každodenního života. Trápí ho průjem. „Začne to bolestmi břicha, které mohou trvat několik měsíců. Držel jsem dietu, užíval léky, ale nic nepomáhalo,“ řekl herec Igor Bareš deníku Aha!. Před třemi lety dokonce herec zhubl třicet kilo!

Crohnova choroba je zánětlivé onemocnění střev a dodnes není jasné, co nemoc odstartuje, a tak herec žije v neustálém strachu, že vzplanutí nemoci může kdykoliv přijít. Nikdy není jasné, co chorobu může odstartovat. Ovšem, naději na normální život mu v poslední době přináší biologická léčba.

Herec pravidelně dochází do pražského IKEM, kde dostane dávku léků kapačkou. Biologická léčba nemoc úplně vyléčit nedokáže, ale umí utlumit zánětlivé procesy až do té míry, že se Bareš nemusí omezovat a věnuje se pracovním aktivitám i rodině naplno.

 

Fotogalerie
5 fotografií