Na začátku dubna doufala Johana Saudková (68), že by fanoušci už po 13. květnu mohli uctít jeho památku na Vyšehradě. „Byla bych velice ráda, kdyby to bylo hotové do Kájových narozenin, které jsme vždycky prožívali,“ svěřila se tehdy vdova.

Nový hrob pro Saudka ale není. „Dozvídáme se to vždy jako poslední. Je možné, že je to v řešení, ale v tuto chvíli žádnou takovou informaci nemáme,“ svěřila Blesku referentka na Správě pražských hřbitovů. Kreslíř, který strávil posledních devět let na nemocničním lůžku ve Fakultní nemocnici v Motole ve vegetativním stavu poté, co mu v krku uvízlo sousto, se podle Johany svého hrobu dočká snad na konci června. To uplyne rok od jeho smrti.

„Výroba hrobu se konečně pohnula, vše je schváleno a kameníci už mají hotovou desku. Takže myslím, že na výročí smrti bychom ho už mohli mít na Vyšehradě,“ řekla Blesku Saudková.

Ráda vzpomíná na všechny narozeniny milovaného muže. „My jsme je s Kájou slavili víc, když to takhle vyšlo na pátek třináctého. To se nám líbilo,“ svěřila Saudková. „Zdálo se nám, že je to šťastný den. Tentokrát už to tak šťastné nebude, protože už mezi námi není. Ale on mě stále hlídá shora a já na něj soustavně myslím,“ dodala.

Fotogalerie
6 fotografií