18. ročník Gumball 3000 vypukne 30. dubna v Dublinu a do 7. května, kdy bude zakončen v Bukurešti, bude k vidění jen v osmi evropských metropolích. Kromě Hasselhoffa vyjedou v koloně sporťáků také rapperka a držitelka Grammy Eve, hiphopové hvězdy BUN B a THE ALCHEMIST, DJ megastar AFROJACK, populární skateboardista Tony Hawk a newyorský graffiti umělec FUTURA. Všichni tito umělci a nadšenci do aut urazí 3000 mil během pouhých šesti dní!

V Praze se vozy na jednu noc zastaví na parkovišti hotelu Hilton Prague, kde se jejich příjezd očekává 4. května okolo 19 hodin. Veřejnost bude mít možnost zhlédnout unikátní přehlídku vozů mapující historii automobilu od veteránů po moderní supersporty značek Pagani, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Jaguar, Bentley a Rolls Royce spolu s futuristickými koncepty dalších značek a diváci budou moci osobně přivítat světové celebrity a umělce, kteří se letošního ročníku zúčastní. Vstup je zdarma.

Gumball začal jako výlet celebrit

Gumball 3000 měl premiéru v roce 1999. Autorem této myšlenky je britský podnikatel Maximillion Cooper, který chtěl tímto projektem propojit akční sporty, auta a hudbu. Na první road trip pozval své přátele z řad celebrit jako Kate Moss, Jamiroquai nebo Kylie Minogue. Během následujících deseti let přerostl koncept z undergroundové události ve světoznámou značku, která začala přitahovat pozornost obřích korporací jako Nike, YouTube, Fiat nebo Red Bull i celebrit, které se v účasti na této akci začaly doslova předhánět. Za volanty v minulosti tak usedli např. Adrien Brody, Snoop Dogg, Xzibit, David Guetta nebo Travis Barker z Blink-182.

Gumball 3000, který dnes patří k vysoce prestižním a mimořádně úspěšným sportovně kulturním akcím, je každoročně sledován více než 60 milióny televizních diváků a přes 100 milióny lidí na sociálních sítích.

Oficiální afterparty proběhne v centru Prahy a vy můžete soutěžit o 4 vstupenky na našem Facebooku!

Fotogalerie
20 fotografií