Falešné mateřství si Iveta Toušlová odžila, když byla ještě dítě. Ve čtrnácti letech se jí narodila sestra a ona se o ni od jejích dvou let starala. Maminka totiž těžce onemocněla.

Tím, že se o sestru starala v tak raném věku, si pak na děti utvořila vlastní názor. „Celé jsem si to přebrala tak, že dítě je spíš velká starost, riziko než radostná událost. Bála jsem se, že se třeba taky zhroutím jako maminka. Proto jsem těhotenství záměrně oddalovala,“ svěřila se v rozhovoru pro Ona Dnes. 

Svého názoru se držela tak dlouho, až najednou bylo pozdě. „Tehdy jsem žila s Jirkou Janečkem, a dokonce jsme i vyhledali pomoc odborníků, ale záhy nato jsme se rozešli. Spadla jsem na pěkně tvrdou zem a dost dlouho jsem si tam lízala rány. Jenže v osmatřiceti už zase tolik prostoru na otřepávání se nemáte, takže když jsem si našla partnera, už to nešlo,“ vysvětlila zklamaně.

Se současným partnerem se o miminko pokoušeli dlouho, bohužel bezvýsledně. „Po pětačtyřicítce jsem sama sobě musela chtě nechtě přiznat, že už je pozdě a že se dál s osudem prát nebudu,“ dodala.  

Naštěstí její partner má vlastní dceru a její mladší sestra má syna a dceru, takže má kolem sebe dost dětí na to, aby nestrádala. I tak ji ale mrzí, že nikdy neměla tu možnost stát se matkou.

Fotogalerie
5 fotografií