V době, kdy se herec seznámil s Maciuchovou, byl ženatý s kolegyní Ljubou Benešovou a měl malého syna Marka, dnes renomovaného lékaře, který však o svém otci hovořit nechce. Sama Maciuchová již dříve přiznala, že se původně lásce bránila a ženatého kolegu od rodiny odvést neplánovala.

„My jsme se s Jiřím (Adamírou, pozn. redakce) nehledali. Potkali jsme se při práci, on byl ženatý a měl jedenáctiletého syna. Já byla buchta z Moravy a neuměla jsem si představit, že bych rozvedla rodinu. Rok jsme se scházeli a rozcházeli, zásadně a několikrát, a přesto jsme spolu museli být. Někdy si říkám, že člověk hledá lásku a ani neví, jak marná je jeho snaha. A pak někoho potkáte a přes všechny problémy s ním jste,“ popsala v časopisu Instinkt počátky své osudové lásky Maciuchová. Adamíra později Maciuchové několikrát nabídl sňatek, ale ona jeho nabídku nikdy nepřijala. A dodnes toho lituje.

Ve věcech lásky ale Adamíra rozhodně nebyl tím, kdo by se nechal ženami manipulovat, sám byl prý velký milovník, a kterou si umanul, tu dostal. Však i svou první ženu, Ljubu Benešovou, přebral stejně slavnému kolegovi, známému Josefu Langmilerovi (†83) ze Ženy za pultem. „Adamíra byl dravec a lovec. Ten potřeboval furt dobývat další a další, no a tak nakonec ulovil i tu Ljubu. Pepík (Langmiler – pozn.red) z toho byl nešťastný, denně se poprali v klubu, to bylo vyhlášené, museli je od sebe trhat,“ vzpomínal před časem režisér Antonín Kachlík s tím, že oba herci končili v krvi.

 

Fotogalerie
9 fotografií