Karel Janeček má z předešlého vztahu dvě dcery. Karel Yanis je tedy jeho prvním synem. Roli otce jsem si už vyzkoušel z předchozího vztahu, ze kterého mám dvě krásné dcery. Je ale pravda, že čím je člověk starší, tím si rodičovství více užívá. Dřív jsem hodně pracoval, dneska si dokáži udělat čas na syna,“ svěřil se Janeček v rozhovoru pro iDnes.cz.

Známý matematik také není žádný troškař. U jednoho dítěte totiž nehodlá zůstat. „Další dítě určitě chceme, ale nemůže to být hned už z technických důvodů. Především jde o cestování letadlem. Dvě děti a jeden dospělý? To opravdu nejde. Tudíž počkáme, až náš milovaný syn Karel Yanis Nour bude mít tak tři roky. Rád bych měl hodně velkou rodinu,“ vysvětlil s tím, že své děti rozhodně nerozmazluje. „Nikdy bych to nechtěl dopustit. Chci, aby mé děti poznaly hodnoty,“ dodal rázně.

Ani láska k matematice ve vztahu k dětem u Janečka nemůže chybět. U mě jsou čtyři děti minimum. Matematicky se tomu říká „stopping time“, což znamená, že budeme dělat děti, dokud to nebude holčička. Takže klidně dvanáct,“ dodal pyšný tatínek.

Fotogalerie
6 fotografií