Druhá polovina úhledného a udržovaného patrového baráčku v Havlovicích na Trutnovsku patří jeho matce. „Petrův otec na konci devadesátých let těžce onemocněl a chtěli jsme ho mít blízko. Potřeboval pomoc,“ svěřil Blesku Kracikův švagr Zdeněk Souček, manžel režisérovy sestry Yvety.

Právě on poskytl pozemek a žije s rodinou jen co by kamenem dohodil. Veronika Gajerová, kterou si diváci pamatují jako sestru Pantoflíčkovou ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, tehdy s režisérem žila. Mají spolu syna Kryštofa (18) a dceru Elišku (14).

V té době ještě pevně věřila, že dlouholetý vztah skončí svatbou. A tak půjčila rodině svého partnera na stavbu 800 tisíc korun, a stala se tak spolumajitelkou. Jenže Kracik se v roce 2006 zakoukal do Terezy a oženil se s ní. Loni v květnu se Veronika rozhodla svou polovinu domu Kracikovi prodat zpět.

Požadovala podle informací Blesku půldruhého milionu. „Říkala, že sem stejně moc nejezdí a děti jsou už velké,“ upřesňuje Zdeněk Souček. Navíc to byla dobře načasovaná nabídka. Kracikovi se po rozvodu s Terezou Kostkovou střecha nad hlavou – byť dost vzdálená od Prahy – může náramně hodit. Narodil se v blízkém Trutnově a v domě žije jeho ovdovělá matka. Jiný nemovitý majetek režisér, který má se čtyřmi ženami šest dětí, nevlastní.

Vyměnil nevěsty

Když Veronika Gajerová čekala syna Kryštofa, chodili už s Petrem Kracikem do přípravky před církevním obřadem. Svatbu měli mít v kostele svatého Antonína v pražských Holešovicích. Kracik tam nakonec jako ženich šel, ale o pár let později. A nevěstou byla Tereza Kostková.

Fotogalerie
7 fotografií