Bylo to zejména příjmení, kvůli kterému jej s Růžičkovou často spojovali, přitom se však jednalo o pouhou shodu jmen. Jejich vztah navíc ochladl poté, co se film nesetkal s příliš vřelým přijetím kritiky. Ani v kinech nezazářil, byť jej přišlo zhlédnout přes sedm set tisíc diváků a vydělal 12 milionů korun. Pro srovnání Slunce, seno, erotika, které Růžičková natočila jen rok předtím, vydělalo dvojnásobek. 

Podle pamětníků se na filmu podepsalo, že do jeho scénáře až příliš mluvila sama Helena, které se nedalo snadno odporovat. A protože na ní a jejím synovi Jiřím, kteří zde hráli sourozence, film stál, musel se režisér podřídit... 

V roce 2005 pak Růžička stál u zrodu nekonečného seriálu Ulice, na kterém se podílel jako režisér, točil také dokumentární filmy a spolupracoval s Českou televizí. Milan Růžička se věnoval také scenáristice a psaní námětů, je podepsán pod desítkou filmů a inscenací. Růžička také bojoval s rakovinou, před svým skonem absolvoval operaci kýly. Zemřel v Praze 4. března 2011.

Fotogalerie
1 fotografie