Zpěvák roky mluví o tom, že Bertramku pořizoval on sám! Ano, možná to tak bylo, ale úředně ve všem figurovali jeho rodiče. Ti poté, co v roce 1974 vyměnili bungalov v pražských Strašnicích s tehdejším komunistickým funkcionářem Karlem Polákem (91) za Bertramku, bydleli ve vile v Jevanech. Tu pořizovali v roce 1969. Ve vile na pražském Smíchově bydlel sám Karel!

Z veřejně dostupných dokumentů Blesk zjistil, že Karel se stal majitelem vily na Bertramce, kterou právě na základě darovací smlouvy převedl na svou manželku Ivanu (40), v rámci dědických řízení po smrti rodičů.

Po úmrtí maminky Marie (†66) na začátku prosince 1976 získal v té době už náš nejpopulárnější zpěvák polovinu Bertramky a okolních pozemků. A taky polovinu prvorepublikové vily v Jevanech, kde jeho maminka skonala. Druhá patřila tatínkovi.

„Dále nabyl šperky zůstavitelky v soupise dědictví v hodnotě 10 000 Kč,“ stojí v rozhodnutí státního notářství v Kolíně z 28. dubna 1977. Když před Vánoci 1982 odešel na věčnost i Slavíkův tatínek Karel Gott st. (†71), zdědil zpěvák i druhou polovinu vily na Bertramce a taky druhou polovinu domu v Jevanech včetně veškerých k domům náležících pozemků.

„Zanechal jediného dědice ze zákona, syna Karla Gotta, který je způsobilý dědit,“ stojí v rozhodnutí státního notářství. Ani Gottova maminka, ani jeho tatínek nezanechali závěť, bylo jasné, že majetek přejde na jejich jediného syna.

Sám zpěvák ji podle informací Blesku sepsanou má. A majetkové poměry už vyřešil za svého života. Bertramka včetně přilehlých pozemků nově patří jeho ženě. Vilu v Jevanech prodal už před lety a o její osud se dál nezajímá. „Ten dům má nějakého majitele, a jak s ním nakládá, je jeho věc. Už mě s tím domem prosím nespojujte. Už mi dávno nepatří,“ žádal Gott Blesk před časem.

Musí se šetřit!

Po skončení šesté chemoterapie s rakovinou bojující Karel Gott oznámil, že ho čeká několikaměsíční rekonvalescence! A ta má velmi přísná pravidla. „Obnáší tělesné šetření, přísun vitaminů a pravidelné kontroly. Pacient by se měl vyhýbat prostorám, kde je spousta lidí, aby nedostal infekci. Imunita je stále oslabená. Neznamená to, že léčba je definitivní. Lymfom se může vrátit. Čím dříve se to zjistí, tím úspěšnější léčba je,“ řekl Blesku onkolog prof. Pavel Klener (78).

„Během následujících měsíců budu mít dost času vymýšlet, čím bych mohl své příznivce potěšit,“ naznačil plány Gott.

Fotogalerie
10 fotografií