Stalo se tak před rokem, kdy se řešila kauza senzačně výhodné koupě vily v pražských Strašnicích prezidentským kancléřem Vratislavem Mynářem. Prezident Zeman se tehdy jako obvykle své pravé ruky zastal a poněkud překvapivě do toho zatáhl i Gotta.

„Ujišťuji vás, že kdybych nedostal hodnověrný důkaz, že ona vila Vratislava Mynáře, jak říkám jeho hnízdečko lásky, byla pořízena ze stejně hodnověrných zdrojů, jako si Karel Gott pořídil vilu na Bertramce – s tím rozdílem, že můj kancléř nezpívá –, tak v takovém případě bych ho okamžitě propustil,“ prohlásil tehdy Zeman.

Jeho slova si šlo vysvětlit mnoha způsoby a také se o nich široce spekulovalo. Sám Mistr z toho byl vemi nemile překvapen. „Tu poznámku pana prezidenta jsem nepochopil. Já tehdy Strašnice vyměnil za Bertramku, zaplatil jsem část, pak jsem to doplatil a bylo to. Nechápu, co tím myslel,“ řekl tehdy Blesku Gott. I sám zpěvák tehdy nicméně neříkal tak úplně pravdu. Podle smlouvy totiž dům ve Strašnicích za Bertramku nevyměnil on, ale jeho rodiče. A ti také vilu doplatili.

VŠE O KARLU GOTTOVI I BERTRAMCE NAJDETE >>> ZDE!!!

Fotogalerie
22 fotografií