Přestože na rozdíl od svých kolegů, jako byli Lída Baarová, Adina Mandlová a další, po druhé světové válce unikla obvinění z kolaborace, do filmů ji přestali obsazovat. Možná i proto ji druhý manžel opustil kvůli mladší ženě, se kterou navíc žil v jejich společném bytě, a Vítová se o ně starala.

Z manželství pocházela její jediná dcera Bedřiška, která však v 18 letech spáchala sebevraždu. Matka ji našla zamčenou v koupelně, kde si podřezávala žíly. Zoufalá herečka se k dceři snažila dostat. Její prosby ale přerušilo prudké otevření dveří, dívka vyběhla z koupelny a přímo před zraky své matky skočila z okna. Zemřela po pár hodinách v nemocnici. Mylně se traduje, že důvodem její sebevraždy byl nenaplněný vztah k herci Miloši Kopeckému... "Ve skutečnosti v tom nevinně figuroval můj bratr," vysvětluje spisovatel Ondřej Suchý s tím, že nešťastná dívka se zamilovala do Jiřího Suchého.

Herečka se stáhla do ústraní, většinu času trávila na chatě u Berouna, živila se překlady a u toho až do smrti popíjela. V roce 1970 pak měla vážnou dopravní nehodu. Propadla alkoholu a po smrti přítele R. A. Dvorského dožívala zcela opuštěná. 3. března 1987 ji našla na podlaze jejího bytu přítelkyně, když jí nesla nákup...

Fotogalerie
11 fotografií