Herečka v úterý nastoupila do nemocnice a celé pondělí si s obavami chystala věci. „Jsem zvědavá, jak dlouho si mě tam nechají. Nechci totiž laser, po kterém vás hned druhý den vrátí domů a stojí to spoustu peněz,“ svěřila se deníku Aha! Obermaierová.

Jelikož jí kdysi lékaři na jedné noze stejný zákrok prováděli, teď už alespoň ví, co ji čeká. „Tak před dvaceti lety a taky klasicky. Vydrželo mi to dodnes, proto tu druhou nohu chci operovat taky klasicky,“ vysvětlovala Jaroslava, kterou už léta vídáme v novácké Ulici.

Právě roli Vilmy Nyklové bude teď muset herečka kvůli operaci na čas opustit. Její absence se tak v televizi řešila už dlouho dopředu. „Už v listopadu jsem musela oznámit, že v březnu jdu pod kudlu. To aby mi upravili natáčení,“ vysvětlila Obermaierová, která na place Ulice jinak trávila poměrně dost času. „Točila jsem denně až dvanáct obrazů. Vstávala v pět ráno, jsem úplně vyfluslá. Doufám, že si v tý nemocnici aspoň odpočinu.“

Nejvíc prý Jarce přidělává vrásky to, jak se po návratu z nemocnice bude zase k práci vracet. Natáčet má totiž znovu už 10. dubna, přímo v den svých kulatin. „Docela se toho děsím. Zjistila jsem, že v ten den od rána točím, a ani nevím, jak mi po tý operaci bude,“ posteskla si Obermaierová. Dál však už zákrok nehodlá odkládat. „Pan doktor mi to velmi naléhavě doporučil, nešlo než poslechnout,“ dodala pro Aha! herečka známá také ze seriálů 30 případů majora Zemana či My všichni školou povinní.

Křečové žíly

Toto onemocnění postihuje až 18 % dospělých. Vyskytují se až u poloviny osob starších 40 let. Nejtěžší komplikace, kterým lze zabránit správnou léčbou, představují bércové vředy. Křečové žíly je možné léčit hned několika způsoby – sklerotizací, katetrizačními nitrožilními metodami a klasickou operací, která je sice bolestivá a vyžaduje rekonvalescenci zhruba čtyři až šest týdnů, ale na rozdíl od předešlých metod ji hradí zdravotní pojišťovna.

Fotogalerie
11 fotografií