OBRAZ očima autora Františka Ringo Čecha:

„Uschi, německá bojovnice proti rasismu a členka humanitární organizace »Willkommen Freunde« – fanatické zastánkyně nové, rodící se Evropy, a Gerda, pracovnice sekce EU »Nicht weiss! Nicht schwarz! Alles braun!«, uposlechly výzvu mámy Evropy Angely Merkelové a pozvaly mladé Eritrejce na výuku němčiny do mnichovského parku.

„Jsou to ubozí mladí, smutní chlapci, daleko od svých černošských maminek a rodné Eritreje,“ se slzami v očích povídá Gerda při pohledu na záplavu urostlých těl. Dojatá Uschi též plakala a chtíc navodit atmosféru pro začátek výuky, zažertovala: „Was is das, psí ocas.“ - „Ja, ja,“ volali mladí Eritrejci: „Ocas ano, ale ten náš, né psí!“

Poté strhali z vyučujících šaty, sebrali jim peněženky a počali je osahávat. „Chlapci,“ vyzývaly je již nahé učitelky, „nechte toho, nebo vám neřekneme nic o rozboru větném!“

DĚJ očima svědka Hanse Messerschmitta, též znásilněného:

„Rozbor větný si, schöne mädchen, strčte do těch svejch bílejch p* delí,“ zvolal Okavanga a vrazil do Uschi svůj černý pyj takovou silou, že jí vylezl konečníkem. „Au, au, né tak hluboko, ty ošklivý chlapče,“ prosila Uschi. Gerda upustila německo-eritrejský slovník a držíc se větve »Unter den Linden«, snažila se vyplivnout penis Mustafy Serengetiho, který jí natrhl koutky.

Klečící Mohamed Uzunoglu se snaží vyklepat z Uschi eura ukrytá ve vlasech. Děvčata marně brání štěňátko dalmatina Turwa Toweri, který též neunikl brutálnímu znásilnění. „Řekneme to Angele,“ křičela Uschi, „nedá vám povolení k pobytu!“

„Na tu nikdo nevleze,“ smáli se Eritrejci a trtkali a trtkali. Na vyučující dívky se utvořila fronta a lekci německého jazyka ukončilo až pozdě večer rozdělování potravin, pokrývek, cigaret a podpory v dolarech.

 

Nový obraz Františka Ringo Čecha: Lekce němčiny pro uprchlíky
Autor: archiv F.R. Čecha a archiv Blesku

Německo-český slovníček

Willkommen Freunde – Vítejte, přátelé!

Nicht weiss! – Ne bílá!

Nicht schwarz! – Ne černá!

Alles braun! – Všechno hnědé!

Schöne Mädchen – Pěkná děvčata

Unter den Linden – Pod lipami (nejznámější a nejstarší ulice v Berlíně)

Kdo je kdo?

Angela Merkelová

Německá kancléřka, která ve velkém zvala v loňském roce uprchlíky do své země. Za to nyní čelí kritice. Neodhadla, jaké problémy tím způsobí v celé Evropě.

Angela Merkelová
Autor: EPA

Mustafa Serengeti

Smyšlené jméno odkazující na původ afrického imigranta, konkrétně z oblasti Národního parku Serengeti v Tanzanii.

Mohamed Uzunoglu
Autor: archiv F.R. Čecha a archiv Blesku

Mohamed Uzunoglu

Zřejmě inspirace kurdským lékařem Yektou Uzunoglu. Byl obviněn asi ze 17 trestných činů, mj. obchodování se zbraněmi a přípravy vražd. Žádný z nich ale nebyl prokázán.

Turwa Toweri

Ringova verze pokřiku „Kdo neskáče, není Čech!“ v sumerštině.

Eritrejci

Obyvatelé východoafrického státu Eritrea, který vznikl v roce 1993 oddělením od Etiopie. Zemi s diktátorským režimem se přezdívá Severní Korea Afriky.

Okavango

Na 1600 km dlouhá řeka v jižní Africe, odkud také míří do Evropy uprchlíci. Protéká Angolou, Namibií a Botswanou.

Fotogalerie
19 fotografií