Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Cibulka není jediný, kdo se sesypal: Které celebrity skončily na psychiatrii?

/
  • Tyto celebrity mají zkušenosti s péčí psychiatra.
    18. února 2016 ● 20:41

    Pracovní vytížení dohnalo Aleše Cibulku až do péče psychiatra. Moderátor se zhroutil. Ale není zdaleka jedinou slavnou osobností, která skončila v péči odborníků. Do Bohnic několikrát nahlédla i Iveta Bartošová, nebo naposledy i herec Martin Preiss...

  • 1.

    Aleš Cibulka (38) - moderátor

    Za kolaps Aleše Cibulky může přepracování. "Ano, s prací jsem to přehnal, proto jsem si dal v rádiu a v televizi pauzu," přiznal Blesku moderátor. Podle zdroje z Českého rozhlasu se měl Cibulka zhroutit a vyhledat pomoc psychiatra. Moderátor to však vyvrátil. "Opravdu se nikde neléčím. Nemám žádné psychické potíže," zapřisáhl se Aleš. 

     

    Aleš přiznává, že to s prací přehnal.
    Autor: Daniel Černovský

  • 2.

    Martin Preiss (43) - herec

    Kdo ale svůj pobyt na psychiatrii v Bohnicích nezapře, je herec Martin Preiss. Ten tam skončil poté, co se koncem roku 2014 pokusil o sebevraždu. Mohly za to jeho táhlé deprese, které léčil alkoholem, k lepší psychice nepřispěly ani hádky s manželkou a herec navíc prožíval syndrom totálního vyhoření. Nedařilo se mu v práci. Do blázince ho osobně odvezli jeho rodiče Viktor Preiss a Jana Preissová. I ona sama léta bojovala s těžkými depresemi.

     

    Martin Preiss
    Autor: Foto: D. Kundrát, P. Machan, M. Pátek

  • 3.

    Iveta Bartošová (†48) - zpěvačka

    Snad nejslavnějším pacientem, který opakovaně navštěvoval psychiatrickou léčebnu v Bohnicích, byla zpěvačka Iveta Bartošová. Ta tam byla několikrát hospitalizována po jejích pokusech o sebevraždu. A že jich bylo. Naposledy tam skončila v létě 2013 poté, co ji Josef Rychtář vysvobodil z Itálie, kam odjela se svým ochráncem Zdeňkem Macurou.

     

    Iveta Bartošová v nemocnici.
    Autor: P. Machan, M. Pátek

  • 4.

    Bára Basiková (53) - zpěvačka

    Zpěvačka Bára Basiková patří k těm slavným, kteří trpí maniodepresivní psychózou. "Léčím se, moc jsem se o tom nezmiňovala, ale řeším to," přiznala před lety. S nemocí bojovala několik let a na úplné dno ji dostal rozvod s Jaromírem Pizingerem. „Bohužel mě ty deprese trápí už opravdu dlouho a nějakým způsobem s tím válčím," svěřila se tehdy.

    878791:full:true:true

  • 5.

    Marek Vašut (55) - herec

    Herec Marek Vašut se loni stal kmotrem knihy profesora Jiřího Rabocha, který ho léčil z depresí. "On je tady nejvyšší psychiatr. Už ho znám hodně, hodně let, jako zasloužilý pacient. Chodím sem pravidelně, protože ta nemoc, které se nepřesně říká deprese, v mém případě vyžaduje kontinuální pravidelnou léčbu," přiznal Vašut na křtu. 

     968546:full:true:true

  • 6.

    Jiří Langmajer (49) - herec

    Depresemi trpěl i herec Jiří Langmajer. "Musím pravidelně chodit k psychiatrovi, je to pro mě nutnost,“ svěřil se v roce 2008. „Kdybych neměl zázemí, tak už bych se dávno uchlastal k smrti, protože k tomu mám sklony,“ přiznal tenkrát. Jako jeden z mnoha řešil deprese alkoholem, večírky a prací. Nakonec usoudil, že už to nejde takhle dál, a vyhledal odbornou pomoc.

     

    Jiří Langmajer
    Autor: Foto od čtenáře, Blesk - Jakub Ludvík, Tomáš Vrbenský, archiv

  • 7.

    Richard Müller (54) - zpěvák

    Častým hostem v psychiatrické léčebně byl i slovenský zpěvák Richard Müller. Vážné zdravotní i psychické problémy se u něj projevily už v roce 2006, kdy navíc holdoval drogám. "Kokain ve mně vyvolává nenormální stavy úzkosti. Rozhodl jsem se s tím skoncovat. V abstinenčním období jsem škrábal zeď a vážně jsem přemýšlel, zda je lepší kabel, nebo plyn," šokoval tehdy v jednom z rozhovorů.

     

    Richard Müller v roce 2003
    Autor: Archiv Blesku

  • 8.

    Bára Kodetová (45) - herečka

    Herečku dostalo na úplné dno fyzické i psychické vyčerpání. Její manžel Pavel Šporcl býval často kvůli práci z domu a ona zůstala na výchovu tří dětí a péči o domácnost úplně sama. Až se z toho zhroutila. "Třetí dítě mi vzalo poslední zbytky sil a já jsem byla opravdu velmi vyčerpaná a najednou jsem rok dva nemohla téměř nic. Sotva jsem dýchala, sotva jsem šla na procházku, byla jsem často nemocná," přiznala Bára Kodetová s tím, že jí selhal imunitní systém. Musela proto vyhledat odbornou pomoc.

    Bára Kodetová promluvila o svém imunitním kolapsu, který prožila po narození své třetí dcery.
    Autor: Alexander Malachovský

    Fotogalerie
    24 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 12

dfghjk: A já myslel, že Bartošová skončila na kolejích ...vida, i blesk dokáže přijít s něčím novýn.

(19. 02. 2016 12:23)

majojo: Chybí mi informace, kolik našich současných politiků skončilo na psychiatrii nebo by tam skončit mělo. To je pro chod státu daleko významnější.

(19. 02. 2016 12:02)

hejhej: Blesk už není bilvár , ale odporná žumpa. Pan Cibulka není v léčení u psychiatrů, ale dal si jenom pauzu. Nechápu, proč je na fotce Bartošová, která byla v "ruku" psychiatrů především k vůli chlastu, jako spousta jiných "celebrit". K nim pan Cibulka rozhodně nepatří.

(19. 02. 2016 10:23)

pelagie: Bingo, přesně tak, chvílemi byl opravdu trapný .....

(19. 02. 2016 08:57)

anna1234: .. tohle může napsat jenom primitiv, který se nikdy nesetkal s depresemi a podobnými problémy. Kvůli podobným jako jsi ty, se spousta lidí bojí vyhledat odbornou péči, protože by se o nich říkalo, že jsou blázni. Oni nejsou blázni, ale trpí nějakým psychickým problémem, což je v dnešní hektické době dílem okamžiku. Já naopak fandím každému, kdo tyhle problémy přizná a rozhodne se s tím něco dělat

(19. 02. 2016 08:43)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy