„Lidi čekají, co z vás vypadne. A mělo by z vás vypadnout. Třeba takový běžný ples. Na nich nejsou lidi zvědaví na nějaké intelektuální kecy, to by mě nebavilo! Tam prostě nejezdím,“ uvedl Marek Eben v rozhovoru pro Český rozhlas 2. „Vím, že nemám šanci dostat publikum na svou stranu. Pak to vždycky tomu pořadateli rozmlouvám, aby se mi všichni nesmáli,“ dodal.

Nejde spíš ale o výši odměny za moderování „obyčejných“ bálů? Za Ples v Opeře, který se bude konat příští víkend, dostane Eben zaplaceno kolem 200 tisíc korun. A to je o dost víc, než by dostal za moderování běžného plesu. Tam se platí lepším moderátorům kolem 50 tisíc korun za večer.

Marek Eben však tvrdí, že nejde o peníze, ale o to, že by ho publikum nepřijalo a nenašel by v něm nikoho, kdo by ho pochopil. I když 50 tisíc pohozeno na silnici jen tak nenajde.

Náš nejlepší moderátor v posledních letech moderoval hlavně Ples v Opeře a také taneční soutěž StarDance. Avšak v roce 2012 si našel čas i na moderování Českého lva nebo se také věnoval moderování Filmového festivalu v Karlových Varech.

 

Fotogalerie
11 fotografií