„Film za prvních pět dní vidělo v českých kinech přes 115 000 platících diváků,“ sdělila za producenty filmu Pavlína Kadlecová. „Společnost NOGUP agency má z výsledku upřímnou radost a těší nás, že samotní diváci reagují velice pozitivně. Důkazem je i nespočet reakcí na oficiální facebookové stránce filmu,“ dodala Kadlecová.

Obří návštěvnost a fronty v kinech se také podepsaly na tržbách. Ty se k pondělku pohybovaly kolem 15 milionů korun. Přesná částka nebyla ale ještě stanovena, protože nebyla zpracována čísla z některých menších kin.

Film o životě kontroverzní prvorepublikové hvězdy s rozpočtem 80 milionů korun se tak za první víkend v kinech téměř z pětiny zaplatil. Hlavně pro Renče je to velká satisfakce – zvlášť po kritice Michala Horáčka (63), který jeho film totálně ztrhal. Diváci totiž berou kina útokem!

Baarová bude mluvit čínsky

Film Lída Baarová si ještě před premiérou objednalo 180 českých kin a zajímají se o něj i v Americe či Asii. „Jde především o Japonsko, Čínu a Koreu. Zájem je ale také z celé východní Evropy, Francie, Itálie, Španělska a také Ameriky. Je velmi reálná šance, že se film dostane do amerických kin,“ prozradil Blesku Filip Albrecht, který se stará o prodej filmu.

Fotogalerie
7 fotografií