Z důchodu by vyžít nedokázala. To přiznala herečka Libuše Švormová v rozhovoru pro iDNES.cz. „Díky tomu, že ještě něco tvořím, tak si přivydělám. Ale nedělám to jen kvůli penězům. Mrzelo by mě, kdybych musela úplně přestat hrát divadlo,“ uvedla herečka.

„Můj důchod je jedenáct tisíc. A to je prý průměr. Nemáme žádnou vilu, bydlíme v paneláku na sídlišti. Je tam klid, vidíme do zeleně, já po ničem jiném ani netoužím,“ vysvětlila Švormová s tím, že o domácnost se stará její mladší manžel.

Jelikož stále hraje, i když už oslavila osmdesátku, je nezbytné, aby byla plná energie na vyčerpávající představení. „Musím se držet a být vitální. Já s divadlem ještě pořád jezdím na zájezdy a musím mít energii. Kolikrát jedeme opravdu velkou dálku, tam odehraji velkou roli a pak zase v noci jedeme zpět,“ svěřila se s tím, že jí moc pomáhá manžel Jan.

Můj hlavní zdroj energie je můj manžel, který za mě doma všechno dělá. Nakupuje, uklízí, skvěle vaří, udržuje domácnost v pořádku. Já jsem si prostě uměla vybrat muže,“ dodala Švormová.

Fotogalerie
6 fotografií