„S mojí mámou je to hrozný, kdykoliv odejdu třeba na tři hodiny z domu nakupovat, hned mi volá a zjišťuje, kde jsem a co dělám,“ postěžoval si deníku Aha! na maminku Jaroušek, který v dětství prodělal hned několik závažných onemocnění. Dodnes ho trápí potíže s dechem a psychické problémy.

Není tedy divu, že Obermaierová panikaří, kdykoliv se jí syn ztratí z radaru. „To víte, mám o něj samozřejmě strach, jsme tu spolu sami. Rozhodně mám obavy, co s ním bude, až tu jednou nebudu,“ svěřila se herečka, která má na kontě kromě nekonečného seriálu Ulice i mnoho dalších filmových i seriálových rolí. Jaroušek je prý jejím největším fanouškem, a dokonce zná veškeré její filmy nazpaměť.

Společně pak matka se synem tráví i volné chvíle. „Když je to jen trochu možné, letíme spolu někam na dovolenou nebo trávíme společný čas na naší chalupě,“ přiznává Jaroslava, která byla na výchovu jediného potomka docela sama. Její muž totiž holdoval flámování a alkoholu, dělal dluhy, a dokonce ji bil. Rozvedla se s ním tedy pouhý rok po Jarouškově narození.

S nelehkou životní situací jí nemohla pomoci ani rodina. „Týden před narozením Jarouška mi umřela maminka, o tátu jsem přišla už v deseti letech,“ vysvětlovala herečka. „Takže jsem se coby opuštěná matka s dítětem musela dost otáčet. Navíc hodně stonal,“ dodala pro deník Aha! Obermaierová, která brzy oslaví 70. narozeniny.

Fotogalerie
11 fotografií