Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

České osobnosti na Floridě: Kdo všechno už si pořídil bydlení za vodou?

/
  • Kteří známí Češi vlastní nemovitost v USA?
    9. ledna 2016 ● 05:51

    U nás je na ulici pozná snad každý. Není tedy divu, že české celebrity tak rády utíkají do ciziny, aby si od vší té pozornosti na čas odpočaly. Některým osobnostem se ovšem v zahraničí zalíbí natolik, že si tam pořídí dům či byt. Kdo ze známých tváří vlastní nemovitost rovnou v USA?

  • 1.

    Šárka Grossová

    Dokonce dva byty v zátoce Hidden Bay na Floridě si svého času pořídili Stanislav Gross (†45) s manželkou Šárkou (46). První z nich oficiálně koupila v roce 2008 Grossová a spolu s manželem ho v listopadu 2013 prodali, druhé a ještě luxusnější hnízdečko ve stejné rezidenci ve čtvrti Aventura si manželé dopřáli v dubnu 2013. Celá rodina Grossových na Floridu často jezdila, po expremiérově smrti v loňském roce však vdova s těžkým srdcem musela apartmán s výhledem na Miami pronajmout.

    Takhle si Grossovi žili na Floridě. Luxusní apartmán ale vdova musela pronajmout.
    Autor: M. Hykl, Facebook, archiv

     

  • 2.

    Andrej Babiš

     

    Ministr financí Andrej Babiš (61) patří k nejbohatším Čechům, a tak je celkem jasné, že má různých nemovitostí po světě hned několik. Zatímco u nás je k nepřehlédnutí zejména miliardářova farma Čapí hnízdo u Olbramovic na Benešovsku, svými domy v zahraničí se Babiš příliš nechlubí. Nedávno se ale Blesku podařilo zjistit, že jemu patřící společnost vlastní luxusní byt v Miami na Floridě, jen kousek od Atlantiku. V blízkém sousedství navíc koupil (prý daleko skromnější) byt i další Čech, režisér Jiří Adamec (67).

     

    Babiš s partnerkou Monikou a dětmi: dcerou Vivien a synem Frederikem
    Autor: Archiv Blesku

     

  • 3.

    Manželé Adamcovi

     

    „Nechceme žít mimo Českou republiku. Pravda ale je, že rádi trávíme nějaký čas v roce v Miami na Floridě,“ přiznal v rozhovoru Blesku Adamec a odtajnil i to, že spolu s manželkou Janou (43) byt u mořského zálivu za 560 000 dolarů koupili. Prý ale trochu přecenili své finanční možnosti, a tak nyní chtějí své dluhy zmenšit tím, že nemovitost nabízí k pronájmu. Nebrání se ovšem ani prodeji.

     

    Adamcovi koupili byt na Floridě, v blízkosti Andreje Babiše.
    Autor: Foto Blesk – David Kundrát a archiv Adamcových

     

     

  • 4.

    Olga Matušková

     

    Vdova po legendárním Waldemaru Matuškovi (†76) Olga (67) dokonce na obchodu s realitami na Floridě vydělává. S manželem totiž pořídili v USA před mnoha lety hned pět domů. V jednom z nich na St. Pete Beach u Mexického zálivu zpěvák s rodinou našel během let v emigraci svůj domov a Olga zde doposud žije, ovšem další čtyři domy měly být spíše investicí do budoucna. Jejich hodnota sice po celosvětové krizi klesla téměř na minimum, ovšem dokázala se po čase zase vyšplhat zpět díky tomu, že jde o nemovitosti v přímořských oblastech, o které je největší zájem.

     

    Olga a Waldemar
    Autor: Blesk - Jan Toma, scom a archiv Blesku

     

  • 5.

    Gábina Partyšová

     

    Vilu v letovisku Naples na Floridě svého času obývala také moderátorka Prásku Gábina Partyšová (37). Spolu s bývalým manželem Josefem Koktou (58) a synem Kristiánem zde kdysi trávili každou volnou chvilku. Jenže po vyhazovu z primáckého Top Staru v roce 2013 musela Gábina letní sídlo prodat. Podle ní to ale nebylo kvůli tomu, že by musela šetřit a nemohla platit poplatky za hlídání a udržování domu. Prý měla náhle tolik práce, že už na pártýdenní dovolenou v USA nezbyl čas.

     

    Tenhle dům v letovisku Naples Partyšová prodala.
    Autor: Blesk - Jan Tůma, Petr Novotný, archiv G. Partyšové

     

  • 6.

    Pavol Habera a Daniela Peštová

     

    Partnerská dvojice Paľo Habera (53) a Daniela Peštová (45) spolu s dětmi pendlují v podstatě mezi třemi městy – Bratislavou, Prahou a New Yorkem. Je pro ně totiž trochu oříšek skloubit své kariéry. Zatímco Peštová jako celosvětově žádaná modelka přichází v Praze o kšefty, zpěváka Haberu zase v USA nikdo nezná. A tak musel přijít na řadu kompromis.

     

    Pal'o Habera s Danielou Peštovou
    Autor: Martin Hykl

     

  • 7.

    Kristián Kodet

    Malíř Kristian Kodet (67) emigroval do USA z komunistického Československa v roce 1977. Rok po sametové revoluci se sice do vlasti navrátil a od té doby má byt přímo na Staroměstském náměstí, ovšem Amerika už mu také stihla přirůst k srdci, a tak se tam stále vrací. Nejprve žil v bytě přímo na Manhattanu, ale později přesídlil na venkov. „Koupili jsme tedy dům asi sto kilometrů od New Yorku a později jsme si na venkově nechali postavit nový dům přesně podle našich představ,“ prozradil kdysi pro iDnes.cz umělec.

    Kodetův dům v USA
    Autor: archiv Blesku

     

    Fotogalerie
    25 fotografií

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 36

mica: Prajem jej to,,nemala vela stastia na normalneho partnera,,,a pan Kokta,no jedna hroza,,

(31. 01. 2016 13:22)

gevara: Opravdu jeden vlastenec vedle druhého.Většina herců,nebo zpěváků.Z nich vždy bylo nejvíc kolaborantů a udavačů,to je historický fakt.

(16. 01. 2016 22:57)

jaran68:  Jediná osobnost je Matuška.V případě Babiše je to ale zajímavé z toho pohledu,že on napadá všechny podnikatele a živnostníky,že okrádají stát na daních a přitom jeho nemovitosti po světě jsou napsané na jím vlastněné společnosti.Proč asi?

(10. 01. 2016 15:00)

ginna15: Zajímá to někoho???

(10. 01. 2016 08:15)

panda82: opravujeme staré ruiny at to tu nějak vypadá, ale je to bytelné, ne jak ty krabice z bedniček od zeleniny a jak přijde tajfun tak je to jedna hromada třísek

(09. 01. 2016 20:16)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy