Nebyl by to plnohodnotný den, kdyby si Aleš Brichta na svém Facebooku neposteskl nad uprchlickou krizí zvláště šťavnatým komentářem plným rezolutních závěrů. Jeho podporovatelé se k jeho příspěvku z 28. prosince, ostatně jako vždy, vyjadřovali souhlasně.

"Pokud budeme s úsměvem přihlížet stěhování milionů Afričanů do Evropy, odse*eme to nakonec všichni, to mi přijde dost reálné. Jsou věci, u kterých je odzkoušené, že nefungují. Tak proč se někdo snaží opakovat nesmyslné experimenty? Přece existuje něco jako historická zkušenost," psal Brichta na Facebook mezi svátky.

To se ale moc nelíbilo hudebnímu a filmovému kritikovi Janu Rejžkovi, který se do Brichty pustil pěkně od podlahy. Obvinil ho z kolaborací s komunistickým režimem, když vystoupil na Festivalu politické písně v Sokolově.

Epická hádka na Facebooku byla plná drsných nadávek a kopanců.
Autor: Facebook

Brichta se hned ohradil, ale už létaly urážky a sprosťárny, kterých byl strom debaty za chvíli plný. "No vidíš, blbečku. A ani nevíš, co bylo za poprask, když jsme tam v osmdesátým čtvrtým jedinkrát byli a zpívali s Arakainem "Dík pane Amerika". Já na rozdíl od tebe nechodil na estébácké srazy Broku Františka Kanečka :)."

Vzduchem lítají silná slova i nadávky a obvinění. "Byli jste vzor pos*anejch svazáckejch vzorků bezcennýho psedudometalu, zatímco jiný novovlnný kapely měly utrum, ale vy svazácký prorežimní prasata jste byli vzor, jak strana a vláda popdporuje tzv. tvrdou muziku," psal na závěr Rejžek. Brichta se už radši dál nevyjadřoval.

Rejžek si do Brichty na sociálních sítích kopl i den po velkolepé hádce.

Rejžek má o Brichtovi jasno.
Autor: Facebook

Před Vánoci si navíc rýpl i do Daniela Landy.

Známý kritik si vzal na paškál i Daniela Landu.
Autor: Facebook

K Brichtovým šíleným výlevům se nedávno vyjádřil i táborský starosta Jiří Fišer. "Prosím Vás vlastně o jedinou věc. Buďte si vědom svého vlivu. Ať se Vám to líbí či ne, stal jste se politickou figurou. Vnímám, jak ovlivňujete názory mých známých, kamarádů – bígbíťáků, Vašich i jejich fanoušků. Rockeři vždy byli rebelové. Díky i Vašemu vlivu dnes - sice ne všichni, ale masivně - pochlebují prezidentovi, který nás vrací do východní sféry vlivu, do časů manipulace s davem jako státní doktríny, do systému, kdy rockeři právě v odporu k tomuto uvedenému a v touze po volnosti o sobě dali vědět. Víte, nejde již o Vaše vymezování se vůči islámu, ta Vaše jiskra přeskočila na vlnu nenávisti vůči všemu, co není ryze české, bílé, vlastenecké. Přikládáte pod kotel, prosím myslete na to..."

Fotogalerie
7 fotografií